Hyundai i30

Hyundai i30

Autor: C. Ciobanu, B. Alecu acum 13 ani Știri

Acesta a fost anuntat sub forma conceptului Arnejs la Salonul Auto de la Paris din toamna si isi imparte platforma tehnica cu Kia c’eed, care a intrat de curind in fabricatie la noua uzina din Slovacia. Noul model va fi disponibil in Europa incepind din aceasta vara, initial in versiunea hatchback cu cinci usi, ulterior intr-o versiune break.

Din punctul de vedere al dimensiunilor, noul i30 se plaseaza intre Accent si Elantra. Hyundai i30 are lungimea de 4,24 m (4,21 m in cazul unui Renault Megane, in timp ce Seat Leon masoara 4,18 m), latimea de 1,77 m si o inaltime de 1,48 m. Conceputa special pentru a placea europenilor, caroseria in doua volume limiteaza portbagajul la 340 litri – similar portbagajului unui Peugeot 307 sau unui Golf, dar inferior celui de pe Accent. Bancheta spate rabatabia 60/40 permite extinderea spatiului de depozitare la 1.250 de litri. De asemenea, pentru a fi cit mai pe placul doamnelor, habitaclul dispune de numeroase spatii de depozitare, inclusiv in usi si pe consola centrala.

La capitolul siguranta – atit activa, cit si pasiva –, i30 este special proiectat pentru a face fata competitiei vest-europene: sase airbaguri si sistem de control al stabilitatii. Confortul interior este asigurat de climatizarea automata, de trapa electrica si de sistemul audio cu suport pentru MP3-uri, desigur, in functie de piata pe care va fi comercializat modelul (este putin probabil ca in Romania climatizarea automata sa faca parte din echiparea standard).

Gama propulsoarelor este alcatuita din trei dieseluri si trei motoare pe benzina, pentru a multumi cit mai multi clienti. Toate au patru cilindri si patru supape per cilindru. Pe benzina se poate opta pentru un 1,4 litri de 109 CP, un 1,6 litri de 122 CP sau unul de 2,0 litri care dispune de 143 CP. Pentru ceva mai economic, se poate alege un diesel de 1,6 litri si 90 CP, unul de 115 CP de aceeasi cilindree sau dieselul de 2,0 litri si 140 CP.Comentarii
Inchide