În Franţa, Dacia Duster poate fi echipată cu sistem GPL

Amatorii de GPL se vor bucura să afle că Dacia Duster poate fi oferit şi cu sistem de alimentare GPL. Problema este că, deocamdată, acest lucru este valabil doar în Franţa.

În Franţa, Dacia Duster poate fi echipată cu sistem GPL În Franţa, Dacia Duster poate fi echipată cu sistem GPL

Este vorba despre firma Borel Systeme Gaz Carburants, care oferă sistemul GPL pentru Dacia Duster 1.6 16V 105 CP, în ambele versiuni de transmisie, 4x2 şi 4x4. Deşi preţurile nu le ştim, Borel afirmă că investiţia este una foarte bună pentru bugetul proprietarului.

Teoretic, Dacia Duster 1.6 16V 105 CP 4x2, dotată cu sistem GPL, are o autonomie totală de peste 1.000 km, iar, alimentat doar cu GPL, Duster ajunge să parcurgă chiar şi 700 km cu un plin (versiunea 4x4 trebuie să se mulţumească doar cu maximum 500 km cu un plin).

Practic, cei de la Borel au înlocuit roata de rezervă cu un rezervor dedicat GPL-ului, acesta având o capacitate de 61 de litri în cazul lui Duster 4x4 şi de 95 de litri pentru Duster 4x2 (avantajat de lipsa tracţiunii integrale). Astfel, spaţiul pentru bagaje nu este afectat, dar va trebui avut în vedere măcar un kit pentru repararea rapidă a penelor, în caz de necesitate.

Aşadar, cei pentru care poluarea este o problemă sensibilă, dar şi costurile de întreţinere, au acum o soluţie la îndemână. Din păcate, nu ştim cât de scumpă sau ieftină, încă, pentru a ne face o idee dacă vorbim de o alternativă la motorizările diesel. Aşteptăm cu interes apariţia şi în România a primelor Duster echipate cu sisteme GPL.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.