Încă un motiv pentru care noi stăm în faţa calculatoarele şi alţii se bucură de viaţă (video)

Autor: Alexandru Banu 01 feb. 2018 Știri auto
Încă un motiv pentru care noi stăm în faţa calculatoarele şi alţii se bucură de viaţă (video)

Am stat să ne gândim la ce ne-ar plăcea să facem cel mai mult în viaţă. Poate unii şi-ar dori să fie actori de filme porno, noi nu ne-am gândit la asta. Decât de 1.000 de ori. Am trecut peste drama asta şi am luat imediat ce ne-a venit în cap pe locul II. Să călătorim – dorinţa-clişeu a oricărei participante la concursurile de Miss. Să salvăm albinele de la Pol. Iată două care se pot împleti într-un job fantastic. Aşa ne-am dat seama că ne-ar plăcea să fim într-o echipă de filmare pentru documentare cu animale. Ca pe National Geographic. Să vedem locuri din lume în care ajungi cel mult o dată-n viaţă. Şi să fim în mijlocul naturii adevărate, nu între betoane şi claxoane. Indiferent că ai un Ferrari sau un Logan, tot cu 20 la ora între semafoare te mişti. Bucuria e că mai prinzi ceva în weekend “pe centru” şi ai o noapte reuşită (în cazul Ferrari-istului).

Acum, înapoi la subiectul articolului, BBC are serii de documentare-şcoală pentru orice regizor de la Hollywood. Documentarele astea ni se par mai grele decât orice film cu mari actori. Cum, Doamne, animalele alea stau la cadru, fac fix ceea ce vrei tu să facă pentru scenariul gândit de tine. Nu ştim secretele astea, dar l-am aflat pe cel al filmărilor în viteză.

Pentru seria Big Cats, BBC a folosit o maşinuţă offroad la scară mică. E un pic mai mare decât una teleghidată şi are acelaşi sistem electric de putere. Cu maşinuţa asta, producătorii au filmat gheparzii care prind 120 km/h. Micul rover terestru nu prinde nici jumătate din viteza asta (max. 50 km/h) dar filmează pe bucăţi în alergare ghepardul. Are pe el instalată o cameră Phantom 4K superslowmotion. Camera ştim că trece un pic de 100.000 de euro, nu ştim însă care e preţul maşinuţei custom pentru echipa de producţie BBC. Numele ei este Freestyle Mantis. Ba da, am căutat acum pe Google, e o firmă care le face, chiar Freestyle Mantis şi numai asta face. Costă 5.400 de lire sterline şi e cu tracţiune integrală.

Cine nu ar vrea să fie şofer pe aşa ceva? Stai cu o telecomandă în mână, ai stânga, dreaptă, frână, acceleraţie, aer curat şi animale senzaţionale pe care le descoperi şi cu care te împrieteneşti.

VIDEO CU FREESTYLE MANTIS ŞI GHEPARDUL

Autor Alexandru Banu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide