INEDIT: pana serverelor BlackBerry a dus la scăderea numărului de accidente!

Săptămâna trecută, serverele de internet BlackBerry au suferit o pană pentru aproape 3 zile, pe întreg mapamondul. În mod curios, statisticile în materie de accidente rutiere au înregistrat o scădere a acestora. Coincidenţă sau legătură directă?

INEDIT: pana serverelor BlackBerry a dus la scăderea numărului de accidente! INEDIT: pana serverelor BlackBerry a dus la scăderea numărului de accidente!

Utilizatorii telefoanelor BlackBerry îşi amintesc, probabil, de situaţia neplăcută de acum câtva timp, când serverele de internet BlackBerry au suferit o pauză pentru câteva zile, iar accesul la internet, mail sau messenger a fost, astfel, restricţionat. Ce legătură are acest lucru cu lumea auto?

Ei bine, în Orientul Mijlociu, în aceeaşi perioadă, poliţia a raportat o scădere a numărului de accidente. De exemplu, în Dubai această scădere s-a cifrat la 20%, iar la Abu Dhabi au fost cu 40% mai puţine accidente decât în mod normal!

Ca idee, în Abu Dhabi are loc un accident uşor la fiecare 3 minute, iar la Abu Dhabi sunt înregistrate 3 decesuri pe săptămână în accidente rutiere grave. Legătura cu pana BlackBerry este cu atât mai evidentă cu cât mulţi dintre şoferii din aceste zone folosesc intens BlackBerry, mai ales tinerii, iar legislaţia ţărilor din Orientul Mijlociu nu interzice utilizarea telefonului la volan.

Pentru moment, nu avem informaţii în privinţa unor statistici similare şi în alte părţi ale lumii, cum ar fi America sau, mai ales, Europa. Dar suntem siguri că această coincidenţă semnalată în Orientul Mijlociu va pune pe gânduri autorităţile de peste tot.

Voi ce credeţi:

PANA SERVERELOR BLACKBERRY A DUS LA SCĂDEREA NUMĂRULUI DE ACCIDENTE?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.