Informaţii despre cea mai aşteptată tehnologie lansată pe Dacia Duster la Paris 2018

Maşinile Dacia devin mai „inteligente”

Informaţii despre cea mai aşteptată tehnologie lansată pe Dacia Duster la Paris 2018 Informaţii despre cea mai aşteptată tehnologie lansată pe Dacia Duster la Paris 2018

Maşina de lux futuristă Renault EZ-ULTIMO nu este singurul lucru pe care concernul francez l-a anunţat în cadrul Paris Auto Show. Pentru cei care aşteaptă tehnologie mai avansată la volan în viitorul apropiat, producătorul a prezentat noi motoare pentru maşini Dacia Duster, dar a anunţat şi un nou sistem de infotainment numit Media Nav Evolution, care va oferi atât compatibilitate cu sistemul Android Auto, despre care auzisem de ceva vreme, dar şi cu sistemul de la Apple, CarPlay.

Practic, maşinile Dacia devin „inteligente”, putând oferi conectivitate cu orice tip de smartphone de pe piaţă, conţinutul de pe acestea putând fi redat direct pe ecranul maşinii, în limitele siguranţei. Acest lucru înseamnă că nu vom putea urmări clipuri video pe acesta, însă vom putea reda muzică fără a atinge telefonul, vom avea la dispoziţie control prin butoanele sistemului sau prin butoanele de pe volan şi vom putea folosi sistemele de navigaţie Waze şi Google Maps în defavoarea hărţilor integrate din fabrică.

Noul Media Nav Evolution poate oferi de asemenea acces la mesaje prin aplicaţii precum WhatsApp, sau SMS-uri, apeluri direct prin interfaţa intuitivă Android Auto şi CarPlay, cât şi acces la librăria de muzică de pe Spotify. Nu este clar dacă noul sistem Media Nav va fi diferit din punct de vedere al design-ului şi nici dacă funcţionallitatea sa fără telefon va primi upgrade-uri, însă Renault anunţă că opţiunea de configurare va costa la fel de mult precum sistemul deja existent.

Citeşte articolul complet pe Go4it.ro

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.