Injectia directă pe benzină - mai multe particule decât motoarele diesel?

Conform unor teste făcute de către cei de la ADAC, motoarele cu injecţie directă pe benzină ar elimina în atmosferă mai multe particule decât motoarele diesel.

Injectia directă pe benzină - mai multe particule decât motoarele diesel? Injectia directă pe benzină - mai multe particule decât motoarele diesel?

Din cauza luptei "oarbe" dusă de constructorii de maşini în privinţa reducerii emisiilor de CO2, se pare că s-a născut un "monstru": particulele rezultate în urma arderii. Conform testelor făcute de către cei de la ADAC, motoarele pe benzină cu injecţie directă de carburant ar "produce" mai multe particule nocive decât motoarele diesel care sunt recunoscute pentru acest lucru. Drept dovadă, unele motoare diesel sunt echipate cu filtre de particule, ceea ce duce la o reducere a acestora.

Din considerente de norme de poluare, evoluţia tehnică şi tehnologică a motoarelor pe benzină a evoluat foarte mult, dacă stăm să ne gândim că s-a plecat de la carburator, după care s-a trecut la injectie de carburant într-un singur punct, fiind urmată de injecţia multi-punct şi terminând cu injecţia directă sub presiune ridicată. Experimentul celor de la ADAC a scos la iveală faptul că un BMW 116i produce de şapte ori mai multe particule decât un motor diesel Euro5 sau că particulele eliminate de un VW Golf 1,2 TSI sunt de trei ori mai multe decât cele eliminate de un diesel Euro5.

Una din soluţii ar fi echiparea propulsoarelor pe benzină cu filtre de particule, dar este foarte posibil ca acestea să ridice un pic nivelul de CO2, fapt care ar da bătai de cap, mai ales că în 2014 norma de poluare Euro6 intră în vigoare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.