Ion Ţiriac a inaugurat Ţiriac Collection cu 60 de modele din cele 250 din colecţia personală!

Autor: Adrian Mihălţianu 28 nov. 2013 Știri auto

Ţiriac Collection se află într-o clădire nouă, dedicată acestei colecţii şi deschisă la intrarea în fostul spaţiu Metro Otopeni, vizavi de aeroportul Otopeni. În total, 2.200 de metri pătraţi sunt puşi la dispoziţia maşinilor din colecţia privată a omului de afaceri Ion Ţiriac, însă doar o parte din cele 250 de autovehicule ale sale vor fi expuse aici, având în vedere că spaţiul este suficient doar pentru 60-70 de exemplare.

Noua clădire a colecţiei private Ţiriac Collection

Ion Ţiriac este românul cu cea mai impresionantă colecţie auto, una care poate rivaliza cu unele dintre cele mai bune de pe Continent, atât prin valoare şi calitatea alegerilor făcute, cât şi prin starea impecabilă în care se află maşinile. Iar spaţiul de prezentare – o clădire nouă, rotundă, cu mediul interior controlat şi cu spaţii generoase şi bogat luminate – este unul potrivit pentru a face o incursiune printre cele mai interesante, mai spectaculoase şi mai scumpe maşini pe care le-aţi putea vedea în România.

Doar o mică parte din maşinile lui Ion Ţiriac. Restul vor fi expuse, pe rând, o dată la trei luni

Pasiunea lui Ion Ţiriac pentru maşini e veche, după cum declara chiar domnia sa – „Din pasiune pentru maşini, am colecţionat vehicule fabricate începând cu anii 1899. Am acum bucuria de a împărtăşi această pasiune cu vizitatorii galeriei. O parte din istoria evoluţiei auto se regăseşte în colecţia pe care vă invit să o descoperiţi!”. 

Ion Ţiriac, alături de Roxana Ciuhulescu, la inaugurarea colecţiei sale private de maşini

Iar descoperirea te lasă cu gura căscată. Treci pe lângă cele 6 Rolls-Royce Phantom (e singura colecţie privată din lume care are toate cele şase exemplare produse până în 1972), apoi lângă alte Rolls-Royce-uri, pentru a descoperi o colecţie bogată din toate punctele de vedere.

Lancia Delta Fulvia 1.6HF, 1969

Rând pe rând, maşini din secolul XIX şi XX îţi trezesc atât amintiri, cât şi emoţii: de la Ford Mustang Mach 1, produs în 1970 şi cumpărat de Ion Ţiriac cu ocazia Cupei Davis din Cleveland, la Daimler Conquest Century Drophead Coupe, livrat pe vremuri Contesei de la Nove a Elveţiei, de la Jaguarul XJ220 de 540CP care a deţinut recordul în categoria maşinilor de curse de serie pe Nurburgring până în anul 2000, la Aston Martin-ul V8 Vantage din 1981, similar celui condus de James Bond în The Living Daylights, filmul din 1987, ai o sumedenie de maşini care să-ţi încânte ochii şi sufletul.

Pentru cunoscători: Lancia Delta Integrale Evolutione, 1993

Fanii maşinilor italiene vor admira atât Lancia Fulvia 1.6HF din 1969, cât şi superbul Alfa Romeo Montreal Coupe din 1977, sau legendarul Ferrari Testarossa din 1987, în timp ce pasionaţii de maşini germane vor avea de unde alege între o mulţime de maşini Mercedes-Benz şi nu numai.

Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss Edition, piesa de rezistenţă între maşinile noi ale colecţiei

Rămâne să descoperiţi cu ochii voştri această galerie formidabilă de maşini, deschisă începând din data de 29 noiembrie 2013 şi publicului

Ţiriac Collection este situată pe Calea Bucureştilor nr. 289, Otopeni. Vizitatorii sunt aşteptaţi de miercuri până vineri, între orele 14:00-19:00, şi sâmbătă şi duminică, în intervalul 10:00-19:00.

Preţul unui bilet de intrare este 15 lei. Copiii cu vârsta de până la 6 ani inclusiv au acces gratuit. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50% la achiziţionarea biletelor, în baza carnetului valid de elev, student, respectiv pensionar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide