Jaguar lucrează la geamurile electrice cu comenzi integrate în sticlă

Sună SF, nu? Ei bine, britanicii de la Jaguar spun că au deja această tehnologie, dar că va mai dura puţin până când o vom vedea pe modelele de serie.

Jaguar lucrează la geamurile electrice cu comenzi integrate în sticlă Jaguar lucrează la geamurile electrice cu comenzi integrate în sticlă

Viitoarele modele Jaguar ar putea avea geamuri electrice care nu se mai controlează cu ajutorul unor butoane fizice, ci direct prin atingerea sticlei. Informaţia vine de la Ian Callum, directorul de design al mărcii britanice, care a vorbit cu cei de la Autoblog în timpul Salonului Auto Detroit 2015.

„De exemplu, dacă vrei să cobori geamurile, atingi o anumită zonă de pe suprafaţa vitrată şi toate vor coborî”, a declarat Callum pentru Autoblog. Întrebat despre momentul în care vom vedea această tehnologie pe modelele de serie, designerul a spus că nu ştie, dar că „ştim cu certitudine cum să o facem”.

Deocamdată nu se ştie dacă butoanele clasice vor mai fi prezente în maşinile dotate cu noua tehnologie, însă e clar că cei din grupul Jaguar-Land Rover vor să uimească lumea cu lucruri care erau imposibile în urmă cu câţiva ani. De exemplu, capota „invizibilă” şi montanţii „invizibili” pentru parbriz.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.