Joss JP1 – supercar-ul construit în Australia

Joss Developments Limited este un constructor de supercar-uri din Australia care tocmai şi-a prezentat ultima creaţie. JP1 este capabil de 360 km/h.

Joss JP1 – supercar-ul construit în Australia Joss JP1 – supercar-ul construit în Australia

Mă întreb oare cât timp mai trebuie să treacă până să pot scrie o astfel de ştire despre un produs românesc. Asta deoarece maşina pe care o vedeţi aici nu este construită de niciunul din cei mai mari constructori din Lume. Joss Developments Limited este o companie australiană care va construi acest supercar botezat JP1.

Prototipul a fost deja prezentat unui public restrâns din Melbourne, vopsit într-o culoare mată iar fotografiile de aici sunt nişte simulări computerizate care însă respectă în proporţie de 100% produsul final. Acesta va fi propulsat de un motor V8 din aluminiu, aspirat, de 6.6 litri care va produce 507 CP. El va transmite puterea punţii spate prin intermediul unei cutii de viteză secvenţială - Albins Zeroshift Automated Manual Transmission.

Acceleraţia 0-100 km/h va fi realizată în sub trei secunde iar 160 km/h vor fi atinşi în doar şase secunde. Viteza maximă este anunţată la valoarea de 360 km/h. Când va fi lansat într-un final în producţie de serie, supercarul australian va fi produs în doar 25 de unităţi. Preţul de pornire va fi de aproximativ 370.000 de euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.