Kia Seltos – noul SUV compact Kia vine cu motoare puternice şi dotări generoase – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 20 iun. 2019 Știri auto

Kia a dezvăluit SUV-ul compact Seltos pentru prima dată la nivel global, astăzi, în cadrul unui eveniment special în Delhi, India.

Modelul îmbină caracteristicile tehnice futuriste, spaţiul generos şi o gamă de funcţionalităţi de siguranţă importante, fiind propulsat de motoarele Smartstream pe benzină şi diesel.

„Seltos este destinat cumpărătorilor tineri, fani ai tehnologiei şi dispune de pachetul nostru complet de sisteme de ultimă generaţie şi echipamente de siguranţă.”, a declarat Han-Woo Park, Preşedinte şi CEO al Kia Motors Corporation.

Seltos va fi produs pentru diferite regiuni la două unităţi de producţie Kia – în Andhra Pradesh, districtul Anantapur din India şi Gwangju, Coreea de Sud. Modelul va fi comercializat pe pieţele globale începând cu a doua jumătate a anului 2019.

Design exterior cu tentă sportivă

Seltos oferă detalii de design exterior cu tentă sportivă precum capota lungă sau aspectul puternic al barei frontale şi liniile ascuţite inserate în caroserie. De asemenea, modelul dispune de o grila sportivă ‘tiger nose’, care îl face uşor de recunoscut ca fiind un automobil Kia. Seltos este echipat cu faruri şi stopuri full LED. Pentru călătoriile din timpul zilei, modelul dispune de sistemul de aprindere automată a luminilor pe timp de zi, cu tehnologie LED, atât pentru blocurile optice faţă cât şi spate şi grafică 3D pentru semnalizatoare. Pentru călătoriile pe ceaţă, automobilul este echipat cu lumini cu tehnologie LED.

Kia Seltos este echipat cu jante din aliaj argintii, de 16”, 17” sau 18” (inchi), iar roţile sunt echipate cu pneuri cu dimensiuni de 205/60 R16, 215/55 R17 sau 235/45 R18.

Sistem infotainment cu ecran tactil de 10 inchi şi sistem Head-Up Display

Destinat cumpărătorilor tineri, fani ai tehnologiei, interiorul este caracterizat prin forme ample, fluide şi detalii foarte tehnice. Echipat cu o gamă de tehnologii pentru maximizarea confortului, conectivităţii şi uşurinţei în utilizare, designul îndrăzneţ al habitaclului dispune de un sistem de infotainment cu touchscreen de 10.25 inch şi de sistemul ambiental Sound Mood Lighting.

Cu interiorul său spaţios, de tip ”lounge”, Seltos dispune de asemenea, de sistemul Head-Up Display de 8.0 inch care proiectează discret informaţii relevante pe un mic panou de sticlă situat deasupra volanului – cum ar fi indicaţiile grafice ale sistemului de navigaţie şi viteza automobilului.

Modelul este disponibil de asemenea, cu sistemul audio premium Bose, cu opt boxe, care oferă un sunet clar, natural, tuturor pasagerilor.

Cel mai puternic motor este pe benzină

Toate sistemele de propulsie sunt proiectate cu tehnologia Smartstream pentru îmbunătăţirea eficienţei consumului de combustibil şi emisii scăzute.

Modelul este disponibil cu motorul pe benzină turbo T-GDI de 1.6 litri, care oferă 177 CP, motorul aspirat pe benzină de 2.0 litri, care oferă 149 CP şi motorul diesel de 1.6 litri, care oferă o putere de 136 CP (n.r. pentru Europa ar putea fi communicate curând şi alte motorizări). În funcţie de piaţa de comercializare, Seltos va fi disponibil cu până la trei tipuri de transmisie automată, pentru a satisface nevoile şi stilurile de condus ale cumpărătorilor – transmisia automată cu dublu ambreiaj şi şapte trepte de viteze (7DCT), transmisia automată cu şase trepte (6AT) şi transmisia CVT (Continuously Variable Transmission).

Seltos este echipat cu sistemul Drive Mode Select, care permite şoferilor să adapteze comportamentul automobilului în funcţie de stilul de condus preferat sau de condiţiile de rulare. Şoferii pot alege între modurile ‘Normal’, ‘Eco’ şi ‘Sport’. Modul de condus ‘Eco’ este setat pentru a maximiza autonomia prin măsuri de economisire a combustibilului, în timp ce modul de condus ‘Sport’ oferă un răspuns mai rapid al direcţiei şi al motorului, pentru a maximiza dinamica automobilului. Modul de condus ‘Normal’ oferă un echilibru între celelalte două moduri precedente de condus.

Ce dotări importate găsim pe Seltos

Sistemul infotainment avansat de 10.25 inch dispune de un pachet complet de tehnologii şi oferă funcţionalitatea avansată split-screen. Aceasta permite utilizatorilor să controleze sau să monitorizeze numeroase funcţii ale automobilului în acelaşi timp, dar şi să personalizeze ecranul sistemului pentru a afişa până la trei aplicaţii simultan. Prin urmare, şoferul poate alege să vadă un singur display (cum ar fi navigaţia) sau să combine diferite funcţionalităţi pe ecranul sistemului.

O altă dotare în premieră este sistemul de sunet premium Bose cu opt difuzoare, care oferă un sunet captivant, ce duce entertainment-ul în interiorul automobilului la un alt nivel.

Interiorul cabinei este prevăzut cu sistemul ambiental Sound Mood Lighting, oferit opţional, care emite o lumină uşoară din feţele portierelor. Acesta include o suprafaţă unică cu model 3D pe feţele portierelor. Sistemul Sound Mood Lighting pulsează pe ritmul muzicii redate de sistemul audio, dispunând de opt culori personalizabile şi şase teme de iluminare a habitaclului.

Seltos oferă, de asemenea, sistemul telematic UVO CONNECT, dezvoltat de Kia. UVO CONNECT este conceput pentru a aduce şoferii în era digitală, conectându-i cu lumea înconjurătoare şi oferindu-le informaţii utile – prin sistemul touchscreen din interiorul automobilului, dar şi prin smartphone-urile compatibile.

UVO dispune de sistemul Kia Live, oferit prin intermediul ecranului TFT LCD de 10.25 inch situat în centrul planşei de bord. Sistemul utilizează propriul card SIM pentru a descărca şi actualiza în timp real informaţii în timpul călătoriei, cum ar fi informaţiile despre trafic, previziunile meteo şi punctele de interes aferente rutei alese. Al doilea element al sistemului UVO este aplicaţia UVO App, compatibilă cu sitemele de operare Android şi IOS. Aplicaţia oferă utilizatorilor o gamă largă de funcţii şi furnizează informaţii tip diagnostic despre automobilul lor şi despre călătoriile pe care le fac.

Sistemul UVO include notificări în cazul furtului automobilului şi alerte pentru urmărirea acestuia, notificări în cazul coliziunilor şi asistenţă de urgenţă.

Gamă completă de sisteme avansate de siguranţă activă

Caroseria modelului Seltos este realizată din oţel şi aluminiu, contribuind la maximizarea rigidităţii şi torsiunii, în timp ce păstrează o greutate redusă. Având în proporţie mare componente din oţel de înaltă rezistenţă, realizate printr-un proces tehnologic avansat, caroseria rigidă reduce vibraţiile în timpul rulării şi contribuie la îmbunătăţirea siguranţei pasagerilor în cazul unei coliziuni.

Seltos este echipat cu şase airbag-uri şi cu o serie de sisteme electronice de siguranţă. Acestea includ în dotarea standard sistemul de stabilitate a vehicului (VSM – Vehicle Stability Management) care include controlul tracţiunii şi controlul electronic al stabilităţii. De asemenea, automobilul dispune de sistemul ABS (Anti-lock Braking System), sistemul de control al tracţiunii (Traction Control System), sistemul de asistare la plecarea din rampă şi de senzori de parcare faţă şi spate, pentru asistenţă în timpul manevrelor de parcare.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide