Land Rover Defender va ieşi din producţie în următorii doi ani

Legenda off-road Land Rover Defender va ieşi din producţie până la mijlocul acestui deceniu. Astfel, modelul care s-a construit, sub o formă sau alta, încă din 1948 va fi tras pe dreapta definitiv.

Land Rover Defender va ieşi din producţie în următorii doi ani Land Rover Defender va ieşi din producţie în următorii doi ani

Land Rover Defender, legenda off-road care a fost produsă – sub o formă sau alta – încă din 1948, va fi scoasă din producţie până la jumătatea acestui deceniu, potrivit unui purtător de cuvânt Land Rover, citat de Automotive News Europe.

Motivele pentru această decizie ţin de cadrul legislativ european, însă oficialul a refuzat să comenteze în această privinţă. Chiar şi aşa, presa britanică scrie că bătrânul Defender va ajunge în situaţia în care nu va mai respecta regulile de siguranţă şi emisii impuse de Uniunea Europeană.

Land Rover Series I şi conceptul Land Rover DC100

Britanicii de la Land Rover lucrează deja la un înlocuitor pentru Defender, însă, potrivit analiştilor de la Bernstein Research, noul model nu va fi pus în vânzare mai devreme de 2019, fiindcă cererea pentru un astfel de vehicul e foarte mică. De altfel, în primele opt luni din 2013, Land Rover a vândut doar 561 de exemplare Defender în toată Europa, conform JATO Dynamics.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.