Lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva mai are de aşteptat. Contractul a fost reziliat

Autor: Marius Vișan 28 aug. 2019 Știri auto
Lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva mai are de aşteptat. Contractul a fost reziliat

CNAIR a reziliat contractul Lotului 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva, anunţă Asociaţia Pro Infrastructură (API) pe Facebook, care îl acuză pe ministrul Transporturilor Răzvan Cuc de „şantajarea constructorului” şi că nu a luat niciodată în calcul cu adevărat să deschidă autostrada.

„La 16 zile de când tronsonul de 21 km aflat la un procent fizic de 99% putea fi dat în trafic, ministrul Cuc şi executanţii lui din CNAIR au persistat în şantajarea constructorului şi obligarea acestuia de a accepta o extindere a garanţiei tuturor lucrărilor de la 4 la 10 ani, neluând în calcul în niciun moment deschiderea autostrăzii”, au scris pe Facebook cei de la API.

Aceştia adaugă că inaugurarea austostrăzii devine incertă şi că statul roman nu doar că nu va primi extinerea garanţiei cerute de ministrul Transporturilor, dar o va pierde şi pe cea actuală, de 4 ani, pe lângă alte pierderi financiare dintr-un lung şir de procese, scrie MEDIAFAX.

“În concluzie, inaugurarea celor 21 de km devine incertă. Singurul lucru sigur este că statul român va pierde definitiv garanţia de 4 ani şi că vom avea mulţi ani de procese în urma cărora riscăm să plătim tot noi, contribuabilii români, daune financiare de zeci de milioane constructorului”, au scris cei de la API.

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a declarat recent că autostrada Lugoj-Deva ar putea fi oferită traficului, iar problemele indentificate ar putea fi remediate şi după deschiderea circulaţia, apreciind comportamentul constructorului spaniol al Lotului 4 drept un şantaj. „Lotul se putea deschide, dar ambiţia acestui constructor de nu prelungi (perioada de garanţie) şi practic de a aplica un şantaj. Nu deschid în circulaţie decât dacă îmi accepţi ca garanţia să rămâna la 4 ani. Nu, ori acceptă condiţiile statului român care sunt de bun simţ şi nu exagerăm cu nimic. Ştiţi bine că termenul de implementare a proiectului a fost depăşit. Îl reziliem, îl punem noi în trafic şi facem noi lucrările care sunt”, a declarat Răzvan Cuc.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide