Maşina electrică perfectă în viziunea germanilor

Care este maşina electrică perfectă? Se pare că nimeni nu ştie răspunsul la această întrebare, dar un grup de studenţi de la Universitatea Tehnică din Munchen intenţionează să o construiască.

Maşina electrică perfectă în viziunea germanilor Maşina electrică perfectă în viziunea germanilor

A devenit o certitudine că automobilul viitorului va fi electric, însă acum nu ne poate oferi libertatea pe care ne-o oferă un vehicul propulsat de un motor cu combustie internă. Una dintre cele mai mari probleme ale maşinilor electrice este autonomia foarte mică, dar se pare că un grup de studenţi de la Universitatea Tehnică din Munchen (TUM) au găsit vinovatul. Ei susţin că cel mai mare duşman al maşinilor electrice este masa mare datorată acumulatoarelor ce cântăresc foarte mult. Ministerul Federal de Educaţie al Germaniei a pregătit un buget de 10,8 milioane de euro pentru proiectul Visio.M, acesta având ca scop construirea "maşinii electrice perfecte".

Mute cântăreşte doar 500 kg

În acest proiect s-au angrenat şi producători importanţi din industria auto, cum ar fi: BMW, Siemens, Damiler şi TUV SUD. Maşina electrică ideală va cântări doar 400 kg fară a include bateriile şi va fi propulsată de un motor electric ce dezvoltă 20 CP. Germanii susţin că această maşină va fi perfectă pentru oraşele tot mai mari şi mai aglomerate în care trăim. Masa automobilului foarte mică nu va avea efecte negative în ceea ce priveşte siguranţa oferită de acesta. Profesorul Markus Lienkamp afirmă că automobilul electric ideal va trebui să fie eficient, ieftin şi distractiv în acelaşi timp.

Studenţii de la TUM au prezentat în urmă cu un an, la Salonul Auto de la Frankfurt conceptul "Mute" (prezentat în imagini), acesta făcând parte din acelaşi proiect: Visio.M. Mute cântărea doar 500 kg şi era dotat cu o suspensie adaptivă, pentru a compensa aderenţa scăzută a anvelopelor eco.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.