Maşinile autonome ar putea desfiinţa semafoarele - VIDEO

Modul în care maşinile autonome ar putea desfinţa semafoarele. VIDEO

Maşinile autonome ar putea desfiinţa semafoarele - VIDEO Maşinile autonome ar putea desfiinţa semafoarele - VIDEO

 


Cercetatorii de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) au dezvoltat un proiect ce vizează fluidizarea automată a intersecţiilor, sistem bazat pe folosirea unor sloturi care ar putea inlocui în viitorul apropiat semafoarele traditionale de trafic, reducând astfel în mod semnificativ cozile şi întârzierile de pe şosele, informeză Vox.com

 Această idee se bazează pe un scenariu în care vehiculele pe bază de senzori să comunice între ele, iar prin intermediul informaţiilor primite să rămână la o distanţă sigură una faţă de cealaltă, asigurand o fluidizare automată aftfel încât să nu mai fie obligate să oprească la semafor.

Această abordare bazată pe intersecţii ce folosesc sloturi este destul de flexibilă şi poate fi proiectat pentru a înclude treceri pentru pietoni sau biciclete.

Astfel de sisteme ar fi binevenite în zilele noastre, când marile oraşe sunt sufocate de trafic. Cu ajutorul lor cozile de la senafoare ar dispărea, iar întârzierile de călătorie ar fi reduse la zero. Însă perspectiva de a sta într-o maşină care se conduce singură, într-o intersecţie cu alte maşini care circulă cu viteză una pe lângă cealaltă, sună destul de ciudat. 

În clipul video de mai jos puteţi vedea o simulare a proiectului celor de la MIT.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.