Maşinile Euro 5 şi 6 ar putea avea interdicţie în centrul Capitalei

În Bucureşti ar însemna că nu au voie ...

Maşinile Euro 5 şi 6 ar putea avea interdicţie în centrul Capitalei Maşinile Euro 5 şi 6 ar putea avea interdicţie în centrul Capitalei

Autoritatea pentru Transport Bucuresti-Ilfov intenţionează să impună un sistem ca în Germania, unde pe baza unei viniete verzi pot circula în centrul oraşelor doar maşinile cu norme Euro 5 şi 6. 

„Planul Integrat de Calitate a Aerului”, cum l-au numit autorităţile, cuprinde Zona Centrală delimitată de Piaţa Victoriei, strada Mihai Eminescu, Strada Traian, Parcul Carol, Izvor şi Strada Buzeşti nu vor mai intra maşinile poluante.

În Germania, ca în multe oraşe din ţările vestice, indicatoarele marchează zonele verzi din centru şi din cartierele rezidenţiale. Pot intra doar cei care au vinieta verde în parbriz. Aceasta se obţine de la certificatori autorizaţi, dacă maşina are mai mult de Euro 5.

În Bucureşti ar însemna că nu au voie în Centru 82% dintre maşinile pe benzină şi 74% dintre maşinile cu motoare diesel inventariate de Primărie.

Anul acesta, Primăria vrea să modernizeze toate liniile de tramvai, dar şi cele de autobuz care fac legătura cu localităţile din Ilfov, ca să-i convingă pe oameni să nu mai vină cu maşina în Capitală. Şi va apărea şi la noi autobuzul pentru ghişee.

Primăria administrează doar 8.500 de locuri de parcare - primăriile de sector alte 30 de mii, adică sub 3% din totalul maşinilor. Aşa că de anul viitor, toate drumurile ar putea fi transformate în parcări cu taxa.

Vor fi create şi mai multe benzi speciale pentru autobuze, iar planul prevede că maşinile cu cel puţin 4 pasageri să poată circula şi ele pe aceste benzi, ca să încurajeze conceptul de car-sharing. 

Sursă: stirileprotv.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.