Maşinile hibride consumă de patru ori mai mult decât indică producătorii

Vehiculele hibride produc de patru ori mai mult dioxid ...

Maşinile hibride consumă de patru ori mai mult decât indică producătorii Maşinile hibride consumă de patru ori mai mult decât indică producătorii

Vehiculele hibride produc de patru ori mai mult dioxid de carbon (CO2) faţă de cât susţin producătorii, potrivit unui raport publicat de news.xinhuanet.com

Australian Automobile Association (AAA) a descoperit că în condiţii reale de trafic unele vehicule noi utilizează cu 59% mai mult combustibil faţă de informaţiile furnizate în specificaţiile tehnice ale producătorului. Acest lucru încărca factura proprietarilor cu peste 750 de dolari faţă de ceea ce se arăta în materialele de promovare.

''Sistemul actual îi duce în eroare pe consumatori şi organismele de reglementare. Doar testările în condiţii reale pot reduce costurile pentru consumatori şi pot aduce beneficii ecologice semnificative'', se afirmă în raport.

Studiul s-a desfăşurat pe parcursul a 18 luni, iar în acest interval AAA a făcut teste în condiţii reale pe 30 de vehicule. Studiul nu divulgă detalii despre maşinile în cazul cărora rezultatele au fost slabe, deoarece acest lucru nu ar fi corect faţă de automobilele care nu au fost testate.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.