Mazda6 facelift a fost lansată oficial în Europa

Mazda6 facelift a fost lansată oficial în Europa, iar în România modelul beneficiază de ofertă avantajoasă Mazda Finance prin UniCredit Leasing, preţul de achiziţie începând de la 21.890 de euro.

Încă de la lansarea versiunii curente, Mazda6 s-a bucurat de un real succes, până la sfârşitul anului 2009 fiind vândute 281.000 de unităţi la nivel global, dintre care 138.000 în Europa. În doar doi ani de la lansare, Mazda6 a câştigat 32 de premii printre care şi 13 trofee "Maşina anului". Mazda6 facelift dezvoltă punctele forte ale predecesorului său, cu accent pe sportivitate şi plăcerea de a conduce, eficienţa consumului de combustibil şi rafinamentul interiorului, crescând totodată şi performanţele de siguranţă şi mediu. Modelul este deja disponibil în România şi vine însoţit şi de o ofertă de finanţare valabilă până la 30 iunie, ce include o dobândă de doar 6,9% şi un comision de management de 1%, în condiţiile unui avans minim de 30% şi o perioadă de creditare de până la 5 ani.

Pentru Mazda6 facelift vor fi disponibile 6 motorizări. Noul propulsor de 2,0l DISI pe benzină generează 155 CP şi un cuplu de 195 Nm, este mai economic şi mai curat producând cu 4,2% mai puţine emisii decât motorul de 2,0l pe care îl înlocuieşte. Transmisia automată în 5 trepte a fost adaptată pentru noul motor pe benzină, facilitând o combinaţie optimă a consumului şi emisiile scăzute. Versiunile îmbunătăţite ale motoarelor de 1,8l şi 2,5l completează linia pe benzină, în timp ce motorizarea MZR-CD 2,2l, turbo diesel este disponibilă în 3 trepte de putere - de la 129 CP la 180 CP. Pentru variantele cu cele mai mari trepte de putere, turbina a fost micşorată generând astfel mai multă putere la turaţii mai mici.

Toate motorizările respectă normele Euro 5. Un rol important în reducerea noxelor pentru motoarele pe benzină îl are catalizatorul unic Mazda care înglobează sistemul single-nanotechnology, ce reduce cu până la 72% cantitatea necesară de metal preţios. Astfel se limitează costurile de producţie şi consumul de resurse naturale. În ceea ce priveşte motoarele diesel reducerea emisiilor este asigurată de filtrul de particule care integrează un material ceramic cu o rezistenţă termică ridicată, acesta reducând semnificativ timpul de regenerare.

Pentru a spori stabilitatea şi confortul, Mazda6 facelift prezintă un şasiu îmbunătăţit şi noi elemente de siguranţă. Dotările standard de siguranţă pasivă includ şase airbag-uri, tetiere active şi pedalier deformabil, iar cele active cuprind sistemul ABS, distribuţia electronică a forţei de frânare (EBD), sistemele DSC şi TCS (controlul dinamic al stabilităţii respectiv sistemul de control al tracţiunii), ESS (sistem ce aprinde luminile de avarie la frânări bruşte), şi RVM (pentru monitorizarea părţii din spatele autovehiculului). În premieră a fost introdusă funcţia de asistenţă la urcare (HLA) ce va uşura plecarea din rampă. În momentul în care autovehiculul se află în rampă sistemul calculează gradul de înclinare prevenind prin frânare automată deplasarea în spate.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.