Mercedes-Benz 300 SL model 1954, o bijuterie scoasă la licitaţie

Autor: Adrian Mihălţianu 18 mart. 2014 Știri auto

Nu este prima şi nici ultima maşină scoasă la licitaţie de RM Auctions, însă acest model Mercedes-Benz 300 SL trecut prin curtea celor de la AMG nu este cel mai des întâlnit model din lume, fie că vorbim de garaje private fie de vitrine de muzee sau expoziţii.

Modelul a luat naştere dintr-o cererea unui sultan din Brunei, care a vrut ca cei de la AMG să doteze două modele 300 SL (un coupe şi un roadster) cu piese moderne. Germanii nu s-au oprit aici, aşa că între anii 1996 şi 2009, divizia AMG s-a ocupat de 11 astfel de modele, iar un coupe cu uşi Gullwing a fost înscris la o licitaţie programată în luna mai, la Monaco.

Sub superba caroserie, inginerii au montat un V8 de 6 litri cu 380 CP şi un cuplu maxim de 578 Nm. Sistemul de suspensie vine de la Bilstein şi conţine componente AMG din aliaj, iar motorul este exploatat cu ajutorul unui cutii automate cu patru rapoarte.

De ce o considerăm bijuterie? Pentru că interiorul este decorat cu piele Nappa şi Alcantara, iar AMG a reuşit să doteze portierele cu panouri protectoare din fibră de carbon, în vreme ce instrumentele de bord clasice au fost păstrate în compania unui ceva mai modern afişaj electronic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide