Metode de fabricaţie

Chiar dacă poate părea o glumă de 1 aprilie la prima vedere, materialele din canabis pot fi folosite la fabricarea parţilor de caroserie.

Metode de fabricaţie Metode de fabricaţie

Oficialii englezi împreună cu Ford şi Hemcore, o companie care are plantaţii de canabis, vor încerca să dezvolte un automobil reciclabil cu materiale extrase din canabis. Administraţia engleză a hotărât deja să contribuie cu 750.000 de euro pentru dezvoltarea proiectului. În principiu fibrele de canabis sunt amestecate împreună cu un material plastic pentru ca apoi să fie turnate în forme de caroserie. În afară faptului că noul material este complet reciclabil, acesta are o rezistenţă foarte mare la îndoire şi este mult mai uşor decât oţelul. Potrivit estimărilor iniţiale, folosirea acestui material la o maşină modernă ar scădea greutatea acesteia cu până la 100 de kg. Ramăne de văzut de rol va juca noul material în securitatea pasivă a unui automobil, mai ales în domeniul deformărilor controlate.

Acesta nu e primul caz în care se folosesc materiale bazate pe canabis. Tot Ford a fost promotorul acestui tehnologii acum mai bine de jumătate de secol. Maşina din plastic a fost realizată în 1941 şi deşi era cu 33% mai uşoară ca un model convenţional şi putea să suporte lovituri de 10 ori mai puternice fără să se îndoaie, aceasta nu a intrat niciodata în producţia de serie. Un mic filmuleţ de prezentare puteţi urmări mai jos.Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.