Ministerul francez de finanţe: Carlos Ghosn trebuie înlăturat de la şefia Renault

Carlos Ghosn nu ar trebui să rămână la conducerea Renault

Ministerul francez de finanţe: Carlos Ghosn trebuie înlăturat de la şefia Renault Ministerul francez de finanţe: Carlos Ghosn trebuie înlăturat de la şefia Renault

Carlos Ghosn nu ar trebui să rămână la conducerea Renault după arestarea sa în Japonia, în urma acuzaţiilor de conduită necorespunzătoare, a declarat ministerul francez de Finanţe Bruno Le Maire, scrie Ziarul Financiar.

Le Maire a apreciat că Ghosn nu mai este în măsură să conducă producătorul auto în care statul francez deţine 15% din acţiuni.

Boardul Renault se va întâni pentru a discuta înlocuirea lui Ghosn din funcţia de CEO.

Parteneriatul dintre Renault şi Nissan este atât în interesul Franţei cât şi al Japoniei, dar şi al celor două companii, a adăugat Le Maire.

Procurorii japonezi au aunţat că Ghosn şi-a subevaluat veniturile obţinute din administrarea Nissan cu 44 de milioane de dolari, în ultimii cinci ani. Radioul naţional japonez a raportat că firma a cheltuit milioane pentru a cumpăra locuinţe de lux pentru Ghosn.

Ghosn este apreciat pentru faptul a redresat Nissan, aflat la un moment dat în pragul falimentului.

Ghosn, născut în Brazilia, din părinţi libanezi şi francezi, şi-a început cariera la Michelin în Franţa, trecând la Renault. S-a alăturat companiei Nissan în 1999, după ce Renault a cumpărat un pachet de control şi a devenit CEO al companiei în 2001.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.