Ministerul francez de finanţe: Carlos Ghosn trebuie înlăturat de la şefia Renault

Autor: Dorin Oancea 20 nov. 2018 Știri auto
Ministerul francez de finanţe: Carlos Ghosn trebuie înlăturat de la şefia Renault

Carlos Ghosn nu ar trebui să rămână la conducerea Renault după arestarea sa în Japonia, în urma acuzaţiilor de conduită necorespunzătoare, a declarat ministerul francez de Finanţe Bruno Le Maire, scrie Ziarul Financiar.

Le Maire a apreciat că Ghosn nu mai este în măsură să conducă producătorul auto în care statul francez deţine 15% din acţiuni.

Boardul Renault se va întâni pentru a discuta înlocuirea lui Ghosn din funcţia de CEO.

Parteneriatul dintre Renault şi Nissan este atât în interesul Franţei cât şi al Japoniei, dar şi al celor două companii, a adăugat Le Maire.

Procurorii japonezi au aunţat că Ghosn şi-a subevaluat veniturile obţinute din administrarea Nissan cu 44 de milioane de dolari, în ultimii cinci ani. Radioul naţional japonez a raportat că firma a cheltuit milioane pentru a cumpăra locuinţe de lux pentru Ghosn.

Ghosn este apreciat pentru faptul a redresat Nissan, aflat la un moment dat în pragul falimentului.

Ghosn, născut în Brazilia, din părinţi libanezi şi francezi, şi-a început cariera la Michelin în Franţa, trecând la Renault. S-a alăturat companiei Nissan în 1999, după ce Renault a cumpărat un pachet de control şi a devenit CEO al companiei în 2001.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide