Modelele Dacia vor fi EURO 5 din 2011

Dacia a anunţat că începând cu 1 ianuarie anul viitor va alinia toate modelele la norma EURO 5, dar nu vă bucuraţi, acestea ar putea fi mai scumpe.

Modelele Dacia vor fi EURO 5 din 2011 Modelele Dacia vor fi EURO 5 din 2011

Ieri am anunţat că Dacia îşi adaptează facilităţile de producţie pentru a fabrica motoare EURO 5 pentru întreg grupul Renault. Astăzi, implicit, aflăm că toata gama va deveni, EURO 5, conform MEDIAFAX. Data de la care se va trece la noua normă de poluare va fi 1 ianuarie 2011. În prezent doar versiunile Logan şi Sandero cu motor 1.2 16V şi Duster 4x4 îndeplinesc această normă.

Dar nu vă bucuraţi, grija pentru mediu cu cheltuială se ţine şi se pare că va fi pe cheltuiala clienţilor, după cum spune Fabrice Cambolive. "Realizarea motoarelor Euro 5 presupune un cost mai ridicat decât cel cu norma de poluare Euro 4. Din această cauză, nu excludem posibilitatea să se reflecte costul implementării noilor motorizări în preţul final al maşinii. Desigur, vom căuta căi de ajustare a costurilor, ca să nu se simtă în preţul final" a spus directorul comercial.

De asemenea, francezul a dat de înţeles că o altă dotare care ar alinia Dacia cu tendinţele actuale din industria auto va fi implementată în viitorul apropiat, cutia automată.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.