Moş Crăciun nu vine cu mâna goală. Aduce pasionaţilor un Arteon de 400 de CP

În mod normal, răspunsul ar fi legat de fenomenul downsizeing

Moş Crăciun nu vine cu mâna goală. Aduce pasionaţilor un Arteon de 400 de CP Moş Crăciun nu vine cu mâna goală. Aduce pasionaţilor un Arteon de 400 de CP

Volkswagen are în lucru un prototip Arteon alimentat de un turbocompresor VR6 de 3,0 litri, iar versiunea de producţie are şanse foarte mari să se materializeze. 

Printre fanii mărcii germane persistă o întrebare: când va beneficia Arteon de o variantă cu motor V6?

În mod normal, răspunsul ar fi legat de fenomenul downsizeing şi reducerea emisiilor, iar perspectiva unui Arteon cu şase cilindri poate părea puţin probabilă, mai ales de când motorul TSI de 2.0 litri care produce de 276 CP este deja pe piaţă. Însă, vestea bună este că se află în lucru o versiune VR6 de 400 CP.

În cadrul evenimentului de lansarea al noului Polo GTI, purtătorul de cuvânt al liniei de produse Martin Hube a confirmat că VW are în lucru un turbocompresor VR6 de 3,0 litri în curs de dezvoltare, care se va situa deasupra unităţii existente de 2,5 litri. Acesta va produce 400 CP şi deja există un prototip Arteon echipat cu el.

"Sunt convins că această combinaţie este extrem de atractivă, a spus el, adăugând: „am combinat-o cu ultima versiune a sistemului de tracţiune integrală Haldex, care va provoca un plus de putere. Aceasta este o maşină agilă şi puternică. Cu ea poţi bate lejer Porsche Panamera.”

Între timp, VW UK a spus că maşina - care este în prezent „luată în considerare" de Wolfsburg - este puţin probabil să ajungă în Regatul Unit. 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.