Motoare noi pentru modelele Mercedes-Benz E-Class

Mercedes-Benz a echipat întreaga gamă E-Class cu noile propulsoare V6 şi V8, acum mai puternice, mai economice şi mai ecologice.

Motoare noi pentru modelele Mercedes-Benz E-Class Motoare noi pentru modelele Mercedes-Benz E-Class

Modelele E-Class vor avea perfomanţe crescute graţie noilor motoare V6 şi V8 care au fost upgradate. Împreună cu noile cutii automate cu 7 trepte care au suferit, de asemenea, îmbunătăţiri şi noilor sisteme START/STOP, acestea vor fi mai ecologice şi mai economice.

E350 va fi acum propulsat de noul motor V6 de 3.5 litri cu injecţie directă, existent deja pe modelele C350 şi SLK 350. Acesta dezvoltă o putere de 302 CP şi un cuplu de 370 Nm, cu 14 CP şi 15 Nm, având performanţe mai bune decât actuala generaţie V6. La capitolul consum se înregistrează o scădere de 20%, încadrându-se acum între 6,8-7,00 litri/100 km şi 159-164 g/km emisii de CO2.

Propulsorul V8 de 5.5 litri ce echipează modelul E550 va fi înlocuit de un V8 twin - turbo de 4.6 litri cu injecţie directă, existent deja pe noul model CL 550. Upgrade-ul de putere constă în 402 CP şi un cuplu crescut la 600 Nm, fiind adus un plus de 20 CP şi respectiv 52 Nm. În ce priveşte consumul, acesta coboară pănă la 8,9 litri/100 km, fiind mai eficient cu 17% faţă de propulosarele vechi, iar emisiile de CO2 au acum valoarea de 209 g/km.

În revista ProMotor veţi putea citi ultimul test cu motoarele legendare V8 aspirate înainte de schimbul de generaţie al acestora.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.