Noua Mazda3 obţine premiul cel mare la Red Dot Awards 2019

Autor: ProMotor 04 apr. 2019 Știri auto

Noua Mazda3 a obţinut premiul „Red Dot: Best of the Best” în cadrul concursului pentru design de produs Red Dot 2019.

Pentru a respecta filosofia Kodo: Soul of Motion, designerii noii Mazda3 au eliminat muchiile, astfel încât panourile caroseriei să reflecte împrejurimile. Abordarea „less is more” se aplică întregii maşini. 

„Frumuseţea prin simplitate este principiul cheie al designului Mazda3”, explică Yasutake Tsuchida, designer şef al noului model. „Dar este mai mult decât minimalism. A veni cu un design atât de pur, necesită mult efort şi rafinament prin încercări şi erori. Şi este ceva ce credem că poate fi creat numai de mâinile umane ale modelatorilor noştri.”

Performanţa maşinii reflectă acest mod de gândire. Construită pentru a spori bucuria de a conduce, noua Mazda3 se simte complet natural în timp ce accelerează, virează sau frânează, dar filtrează reacţiile maşini la drum, înainte ca acestea să fie resimţite de pasageri. Habitaclul este aranjat într-o simetrie perfectă cu şoferul.

Juriul internaţional a selectat mai puţin de 100 de produse pentru premiul „Best of the Best” din cele peste 5.500 de înregistrări primite din 55 de ţări. Criteriile de selecţie includ inovaţia, funcţionalitatea, ergonomia şi longevitatea. 

Acesta este cel de-al şaptelea premiu Red Dot de până acum pentru modelele Kodo Mazda, după cele primite de MX-5 RF în 2017, MX-5 Soft Top, CX-3 şi Mazda2 (toate în 2015), generaţia anterioară Mazda3 (2014) şi Mazda6 (2013).
 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide