Noul BMW Seria 7. Vârful de gamă este propulsat de un motor V12 de 6,6 litri care produce 585 CP – VIDEO- GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 16 ian. 2019 Știri auto

Începutul de an aduce noutăţi în segmentul de lux al BMW. Este vorba despre noul BMW Seria 7. Cea mai recentă versiune BMW Seria 7 vine cu o gamă de motoare care include o nouă unitate cu opt cilindri, unul cu şase cilindri dispuşi în linie şi o versiune plug-in hybrid. 

Din punct de vedere al designului exterior noul BMW Seria 7 va fi oferit în două variante de caroserie: versiunea standard (lungă de 5.120 mm), cât şi varianta cu ampatament extins (lungă de 5.260 mm) sunt mai lungi cu 22 de milimetri decât versiunile anterioare. Lăţimea (1.902 mm) şi înălţimea (1.467 mm / ampatament lung: 1.479 mm) noului model rămân neschimbate.

Partea frontală este mai înaltă cu 50 de milimetri în cel mai avansat punct, iar noua capotă are linii de contur mai bine pronunţate şi un logo BMW mai mare. 

Pachetul M Sport, linia Design Pure Excellence şi noile completări ale selecţiei de jante şi culori pentru exterior oferă noi posibilităţi pentru personalizare. La acestea se adaugă BMW Individual Shadow Line lucioasă extinsă, disponibilă acum ca opţiune în combinaţie cu pachetul M Sport.

În interiorul noului BMW Seria 7, alegerea materialelor, detaliile de design coordonate armonios, nivelul generos de spaţiu şi calitatea fabricaţiei sunt combinate pentru a crea o ambianţă luxoasă rafinată din toate punctele de vedere. Pielea Nappa exclusivă cu cusături extinse a fost adăugată pe lista de opţiuni. 

Varietatea de propulsoare pentru noul BMW Seria 7 include motoare pe benzină şi diesel cu şase, opt şi 12 cilindri, precum şi un sistem de propulsie hibrid complet nou. Vârful de gamă este motorul V12 de 6,6 litri din echiparea BMW M760Li xDrive, care produce 430 kW/585 CP şi acum dispune de filtru de particule de benzină pentru minimizarea emisiilor. În acelaşi timp, BMW 750i xDrive şi BMW 750Li xDrive sunt echipate cu nou dezvoltatul motor V8 de 4,4 litri, a cărui putere maximă a fost crescută cu 60 kW/80 CP la 390 kW/530 CP.

Variantele plug-in utilizează acum un motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, adaptat special şi o baterie de înaltă tensiune mai evoluată. Sistemul poate oferi o putere combinată de 290 kW/394 CP cu comutatorul Driving Experience Control setat în modul SPORT. Cele trei modele au o autonomie în regim electric ce variază între 50 şi 58 de kilometri conform standardului de consum NEDC.

Foarte eficiente şi cu emisii reduse, trei motoare diesel de 3.0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie şi cu până la patru turbocompresoare, completează portofoliul de propulsoare pentru noul BMW Seria 7. Dintre acestea motorizarea diesel cea mai puternică este cel de 294 kW/400 CP de sub capota BMW 750d xDrive şi BMW 750 Ld xDrive.

Toate variantele noului BMW Seria 7 oferă standard o suspensie adaptivă, inclusiv amortizoare controlate electronic, şi suspensie pneumatică pe ambele punţi, cu autonivelare automată.

Noul BMW Seria 7 dispune de o gamă vastă de sisteme de asistenţă disponibile standard, dar şi sisteme de asistare a condusului opţionale. Driving Assistant Professional oferă un pachet complet de funcţii prin care condusul este cât mai confortabil şi mai sigur posibil. Printre acestea se numără asistentul de direcţie şi menţinere a benzii, Traffic Jam Assist, asistentul de menţinere a benzilor cu protecţia activă în caz de coliziune laterală, asistent de evitare prin schimbarea benzii, avertizare la trafic transversal, avertizare la intersecţie şi de sens unic, precum şi funcţia tempomat activ cu funcţie Stop & Go.

Disponibil standard, asistentul de parcare ajută conducătorul cu parcarea şi manevrele aferente. Iar acum include şi Reversing Assistant, care poate conduce automobilul cu spatele pe distanţe de până la 50 prin direcţionarea acestuia de-a lungul aceleiaşi trase pe care a venit înainte.

Noul BMW Seria 7 vine echipat standard cu BMW Live Cockpit Professional. Acesta cuprinde un sistem de navigaţie şi multimedia, împreună cu un panou de instrumente high-resolution complet digital, cu diagonală de 12,3 ţoli (31,24 cm), şi un display central cu diagonala de 10,25 ţoli (26,04 cm). 

Asistentul Personal Inteligent BMW este un alt element al sistemului de operare. Partenerul digital poate fi activat cu ajutorul mesajului „Hei, BMW!” şi îl ajută pe conducător să folosească diferite funcţii ale vehiculului. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide