Noul Mercedes-Benz GLC vine cu noi motorizări şi sisteme de asistenţă – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 10 iun. 2019 Știri auto

Mercedes-Benz a prezentat noul GLC, iar acesta oferă un nou aspect exterior, sistemul de infotainment MBUX, o nouă gamă de motorizări şi noi sistem de asistenţă pentru şofer. Noutăţile disponibile pe GLC vor fi oferite şi pe modelul GLC Coupe, care îmbină utilitatea unui SUV cu sportivitatea unui coupe.

Lansat în urmă cu 4 ani, Mercedes-Benz GLC a devenit cel mai bine vândut SUV la constructului german de lux.

La exterior, se remarcă blocurile optice redesenate, noua grilă a radiatorului şi ornamentele de aluminiu care se întind pe toată lungimea caroseriei. Atât GLC cât şi GLC Coupe sunt oferite standard cu faruri LED High Performance, în timp ce varianta MULTIBEAM LED este oferită contra cost. Stopurile cu lumini LED sunt oferite şi ele în standard.

Interiorul a suferit şi el modificări. Ambele versiuni sunt oferite standard cu noul sistem de infotainment Mercedes MBUX, care oferă controlul gesturilor şi sistemul de asistenţă vocală Hey Mercedes.

Gama de sisteme de asistenţă a fost extinsă, iar Active Distance Assist DISTRONIC şi Active Steer Assist îl ajută pe şofer să păstreze o distanţă sigură faţă de celelalte maşini şi să vireze mai uşor. Active Brake Assist frânează automat maşina în cazul în care detectează trafic în faţă, iar şoferul nu apasă frâna, în timp ce Trailer Manoeuvring Assist oferă asistenţă la deplasarea în marşarier.

Suspensia Agility Control este oferită standard, însă pe lista de opţionale se regăseşte şi suspensia adaptivă Dynamic Body Control.

Sistemul Dynamic Select oferă 4 moduri de conducere cu caracterstici diferite (Eco, Comfort, Sport şi Sport+). În funcţie de nivelul de echipare şi de pachetele de opţiuni selectate, noul GLC oferă şi două moduri pentru condusul pe teren accidentat (Off-road şi Off-road+).

Toate modurile de condus modifică felul în care reacţionează motorul, transmisia şi direcţia.

Suspensia pneumatică Air Body Control, alături de sistemul Dynamic Select, poate urca sau coborâ noul GLC cu 15 milimetri, iar alături de pachetul Off-road Engineering urcarea sau coborârea caroseriei poate fi de maximum 100 mm.


Motoare noi pentru GLC şi GLC Coupe

Mercedes-Benz GLC şi GLC Coupe vin cu o gamă noi de motorizări, toate disponibile de la lansare.

– GLC 200 4MATIC (145 kW/197 hp, 320 Nm)
– GLC 300 4MATIC (190 kW/258 hp, 370 Nm)
– GLC 200 d 4MATIC (120 kW/163 hp, 360 Nm)
– GLC /220 d 4MATIC (143 kW/194 hp, 400 Nm)
– GLC 300 d 4MATIC (180 kW/245 hp, 500 Nm)

GLC – cel mai de succes SUV Mercedes-Benz

Mercede GLC a fost lansat în 2015, iar GLC Coupe un an mai târziu. Până acum cele două modele s-au vândut în peste 1,5 milioane de exemplare la nivel mondial.

Noul GLC va ajunge în Europa şi SUA în vara acestui an, iar la toamnă în China. SUV-ul de clasă medie este produs în uzina Mercedes-Benz din Bremen (Germania), Uusikaupunki (Finlanda) şi Peking (China). Modelul GLC Coupe se produce doar în Bremen.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide