Noul Rolls-Royce Phantom (aka. Covorul Fermecat), la plimbare în Elveţia - VIDEO

Versiuni noi ale lui Rolls-Royce Phantom apar foarte rar ...

Noul Rolls-Royce Phantom (aka. Covorul Fermecat), la plimbare în Elveţia - VIDEO
Noul Rolls-Royce Phantom (aka. Covorul Fermecat), la plimbare în Elveţia - VIDEO

Versiuni noi ale lui Rolls-Royce Phantom apar foarte rar, dar şi când se întâmplă, acestea sunt adevărate evenimente. 

Modelul original a fost introdus în 1925, iar Rolls pretinde că acesta este cel mai de durată nume de model din istoria automobilelor. Într-adevăr, au existat câteva decalaje lungi între generaţii, însă a opta generaţie înlocuieşte direct maşina actuală, care a fost primul Rolls-Royce dezvoltat de BMW.

Acest model este o maşină pentru oamenii care consideră Bentley Mulsanne ca fiind prea obişnuită.

În ciuda faptului că este familiar, acest Phantom este aproape în întregime nou. El se află pe nouă platformă din aluminiu denumită oficial „Arhitectura luxului", care va continua să susţină toate modelele viitoare ale companiei, inclusiv SUV-ul Cullinan.

Stilul exterior a evoluat uşor, în ciuda unui proces creativ care, potrivit directorului de design Rolls-Royce, Giles Taylor, a implicat trimiterea echipei de styling într-un concediu pentru a înţelege mai bine esenţa luxului.

Noua maşină are o grilă din oţel mai înaltă, în timp ce proporţiile rămân aceleaşi. Roţile standard vor avea un diametru de 21 de inci. Detalii ale noului Phantom includ faruri cu elemente interioare din sticlă mată şi fascicule laser, despre care se susţine că bat la o distanţă de 600 de metri.

Rolls-Royce are sub capotă un motor aspirat de 6,75 litri cu două turbine, ce dezvoltă o putere de 571 CP şi un cuplu maxim de 900 Nm.

Britanicii i-au făcut un clip de prezentare în Elveţia. Iată rezultatul: 

VIDEO

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.