O poliţistă i-a luat permisul unui şofer şi, cu actul în mână, l-a amendat că nu-l are

Un şofer din Bistriţa, care conducea o autoutilitară de tractări ...

O poliţistă i-a luat permisul unui şofer şi, cu actul în mână, l-a amendat că nu-l are O poliţistă i-a luat permisul unui şofer şi, cu actul în mână, l-a amendat că nu-l are

O poliţistă de la Secţia 4 Poliţie Rurală Beclean i-a luat unui şofer permisul de conducere şi cu actul în mână i-a dat amendă omului că nu are permisul la el, scrie bistriteanul.ro.

În data de 28 august, un şofer din Bistriţa, care conducea o autoutilitară de tractări auto a zgâriat o maşină care aştepta în coloană.

Şoferul autoutilitarei i-a spus celuilalt conducător auto că merge să ridice o maşină avariată şi se întoarce să se înţeleagă, rugându-l să îl aştepte într-o parcare din apropiere. Şoferul păgubit nu a înţeles despre ce parcare este vorba, aşteptându-l în localitatea vecină. După vreo oră, şoferul autoutilitarei a reuşit să-l găsească pe celălalt conducător auto.

Conducătorul auto cu maşina zgâriată, văzând că şoferul autoutilitarei întârzie a sunat la poliţie şi a spus că acesta a fugit de la locul accidentului. Odată ce s-au găsit, cei doi şoferi au vrut să rezolve situaţia amiabil, fără implicarea poliţiei, care deja ajunsese la faţa locului.

Echipajul de la Secţia 4 Poliţie Rurală ar fi refuzat să-i lase pe cei doi să facă o înţelegere amiabilă. Mai mult, agenta ajunsă la faţa locului i-a luat permisul şoferului, pe motiv că ar fi depăşit o coloană.

„A venit poliţia şi le-am zis agenţilor: lăsaţi-mă să mă înţeleg cu omul, dar ei nici n-au vrut să audă. Omul din cealaltă maşină le-a spus poliţiştilor că am depăşit coloana de maşini şi poliţiştii fără nicio altă dovadă, alt martor, fără să meargă măcar la locul accidentului mi-au luat permisul, doar pe spusele celuilalt. Agenta a vrut chiar să-mi pună cătuşele, m-au dus la secţie cu girofarurile pornite de zici că am omorât pe cineva. Celălalt şofer a fost de acord cu amiabila, am şi început să o scriem, dar nu ne-a mai lăsat poliţia. Pe om l-am despăgubit deja pentru pagubă”, povesteşte şoferul păţit pentru bistriteanul.ro.

La secţie, poliţista în cauză i-a solicitat toate documentele autoutilitarei şi ale sale. Şoferul s-ar fi conformat şi i-a dat permisul de conducere, certificatul de înmatriculare, buletinul şi asigurarea maşinii. Cu ele în mână, poliţista, pe acelaşi proces verbal, i-ar fi dat şoferului amendă pentru că nu avea asupra sa permisul, certificatul de înmatriculare şi buletinul.

Şoferul s-a ales fără permis, acesta fiindu-i suspendat pentru 60 de zile şi cu două amenzi, a câte 870 de lei fiecare (în total 1.740 de lei). Acesta a contestat deja în instanţă amenda, considerând un abuz ceea ce a făcut agenta care, deşi are atribuţii de rutieră, nu este specializată pe Cod Rutier.

Contactat pentru un punct de vedere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud lasă totul pe mâna justiţiei:

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.