Paradisul maşinilor second hand s-a mutat pe Facebook

Seria 3, maşini din aur, tot ce vrei

Paradisul maşinilor second hand s-a mutat pe Facebook Paradisul maşinilor second hand s-a mutat pe Facebook

Facebook mănânci, bei, respiri, te. Te trezeşti la 7 dimineaţa şi nu bei apă până nu iei o gură de like-uri. Cine şi ce a mai postat, ce avere s-a mai confiscat şi pe cine au mai încătuşat. Dincolo de asta, sunt unghiile proaspăt-vopsite ale Nelei din Petroşani şi micul dejun pe care şi l-a pregătit colega ta – mai nou – pasionată de cooking. E o demenţă inutilă cu care-ţi pierzi timpul. Dacă eşti însă axat pe lucruri, te abonezi la grupuri în care sunt oameni ca tine care vor să exceleze într-un domeniu, în care share-uiesc lucruri interesante, DIY - uri (Do It Yourself), vând produse şi se ajută unul pe celălalt. În asta se împarte Facebook – ul – în pierdut timpul cu unghiile Nelei, în grupuri pentru pasionaţi de un “ceva” şi în cei care sunt abonaţi la ProMotor.ro şi citesc tot ce le trebuie din universul maşinilor. Iată, spre exemplu, cine a mai scris din auto despre marketplace-ul FB pe care poţi să vinzi maşini? Ok, cine a mai scris în ultima săptămână? Dar în ultima zi? Vedeţi?! Ce v-am spus?

Ok, ce e marketplace-ul? E chiar o piaţă online făcută de Facebook, pe care o poate accesa absolut oricine pentru vizionări anunţuri. Mai simplu de atât e să postezi ce vinzi, să alegi o categorie, să pui un preţ şi să adaugi o poză. Există categorii dedicate, iar cele cu maşini de vânzare sunt printre cele mai dense. Noi am găsit nişte anunţuri-bombiţe am putea să le spunem, pentru că un Seria 3 la 2.100 de lei, numai să nu-l iei, nu alta. Dar e bine să vă uitaţi, să inspectaţi şi, de ce nu, să vindeţi şi să cumpăraţi. Cu grija cumpărătorului şi cu responsabilitatea vânzătorului.

Acolo e viitorul, acolo se va muta totul. Ştiţi că aşa n-am crezut nici cu Facebook, iar acum suntem dependenţi de el. Dacă tot suntem lipiţi ca siamezii, noi şi Facebook, măcar să profităm şi noi de uneletele interesante pe care le are. Iar Marketplace-ul este una dintre ele, proaspăt-lansată şi în România. Butonul care vă scoate la piaţa de maşini pe Facebook e în ecranul cu feed-ul de Facebook, acolo unde aveţi wall-ul general, nu al vostru. În stânga aveţi o coloană şi în meniul Explore găsiţi iconiţa Marketplace – arată ca o tarabă din piaţă cu acoperiş portocaliu.

Autor Alexandru Banu

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.