Parisul va scoate maşinile de pe stradă - literalmente - pentru o zi

Îţi poţi imagina o zi fără trafic? Parisul va face o simulare îndrăzneaţă, în această toamnă.

Parisul va scoate maşinile de pe stradă - literalmente - pentru o zi Parisul va scoate maşinile de pe stradă - literalmente - pentru o zi

Administraţia Parisului a anunţat ziua de 27 Septembrie ca „ziua fără maşini”, în care nicio maşină - în afară de cele de intervenţie - nu va avea voie să circule pe străzi. 

O zi fără maşină este o iniţiativă „nebunească, dar realizabilă”, în care „Parisul va fi complet transformat pentru o zi. Aceasta este o oportunitate pentru parizieni şi pentru turişti de a se bucura de un oraş fără zgomot, poluare şi, implicit, stress”, declară primarul capitalei franceze, Anne Hidalgo. 

Acesta este un episod în lupta Parisului cu poluarea, o problemă care a atins un punct critic anul trecut, aducând cu sine măsuri drastice. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, poluarea aerului este principalul risc în marile oraşe. Senatul francez a estimat recent că poluarea mănâncă mai bine de 100 de miliarde de euro anual. 

Care ar fi poziţia ta dacă s-ar propune o iniţiativă similară în Bucureşti (sau în oricare alt mare oraş din ţară)?

sursa: Forbes

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.