Pentru fanaticii autonomiei: cât poate merge cu un plin o maşină hibridă Mercedes-Benz

Jurnalistul britanic Andrew Frankel a demonstrat că modelul Mercedes-Benz E 300 Hybrid este o maşină excelentă pentru drumurile lungi. Foarte lungi. Extrem de lungi. Ce consum a obţinut şi cât de mult a mers fără să alimenteze, vedeţi în continuare.

Pentru fanaticii autonomiei: cât poate merge cu un plin o maşină hibridă Mercedes-Benz Pentru fanaticii autonomiei: cât poate merge cu un plin o maşină hibridă Mercedes-Benz

Cu ocazia Goodwood Festival of Speed 2014, britanicii de la Autocar şi germanii de la Mercedes-Benz s-au gândit la o idee inedită: cum ar fi să parcurgă un drum din Africa până în Anglia non-stop, fără să alimenteze?

Autocar l-a pus la bătaie pe jurnalistul Andrew Frankel, iar firma germană un autoturism Mercedes-Benz E 300 Hybrid. Punctul de plecare a fost pe continentul african, la Tanger, iar obiectivul a fost ca jurnalistul să ajungă la Goodwood fără a alimenta, mergând non-stop.

Dacă ai un rezervor mai mare, obţii şi o autonomie mai mare. Matematică extrem de simplă

Cine se uită pe hartă poate uşor observa că vorbim de un traseu de circa 2.000 km, o provocare extrem de dificilă chiar şi pentru un diesel. Modelul E 300 Hybrid afişează un consum mediu teoretic de 4,1 litri/100 km, aceeaşi valoare fiind valabilă şi pentru consumul extraurban teoretic. Dat fiind rezervorul de 59 de litri, rezultă că autonomia maximă teoretică e de circa 1.400 km.

Soluţia găsită de britanici a fost de a opta pentru rezervorul de 80 de litri, care mai presupune 100 de lire suplimentar (o sumă modică raportată la preţul de bază de 39.880 lire al maşinii). Prin urmare, autonomia teoretică ajunge la vreo 1.950 km. Dacă se mai aplică şi nişte reguli stricte de consum cât mai redus, parcă devine fezabil proiectul Africa-Anglia cu un plin.

Wow: în teorie, britanicul ar fi putut parcurge cu un plin vreo 2.100 km!

Iar britanicul a demonstrat că marea berlină diesel-hibrid poate fi condusă foarte economic, în ciuda condiţiilor grele de pe parcurs. Practic, după 27 de ore şi 1.223 de mile (circa 1.968 km), Andrew Frankel a ajuns la Goodwood fără probleme. Mai mult, computerul de bord mai arăta o autonomie de 100 de mile (circa 160 km).

Cu ocazia Goodwood Festival of Speed 2014, acest model Mercedes-Benz E 300 Hybrid a avut onoarea de a face parte dintre vedetele de pe pistă. Nici nu e de mirare, din moment ce este modelul E-Class de serie care a parcurs cea mai lungă distanţă de până acum.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.