Piaţa auto din Europa înregistrează prima creştere în 9 luni

Piaţa auto din Europa a înregistrat o creştere mică în luna mai, pentru prima dată în ultimele 9 luni de zile, informează Europe Autonews.

Piaţa auto din Europa înregistrează prima creştere în 9 luni Piaţa auto din Europa înregistrează prima creştere în 9 luni

Piaţa auto din Europa a înregistrat o creştere mică în luna mai, pentru prima dată în ultimele 9 luni de zile, informează Europe Autonews.

Vânzările de maşini noi în statele UE şi statele din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia) au crescut cu 0,04% în luna mai 2019, la 1,44 milioane de autovehicule.

Printre mărcile care au beneficiat de această creştere se numără Lexus (creştere de 26%), BMW (creştere de 15%), Seat (15%), Citroen (14%) şi Toyota (11%). Scăderi au înregistrat Alfa Romeo (-49%), Nissan (-18%), Jeep (-13%), Renault (-10%) şi VW (-8,6%).

Piaţa auto din Germania, cea mai mare din Europa, a impulsionat creşterea din Europa, înregistrând o creştere de 9,1%. Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 4,6%, în Spania cu 7%, iar în Italia şi Franţa cu câte 1,2%.

Ultimele 12 luni calendaristice relevă o scădere de 2% faţă de perioada anterioară, la 6,94 milioane de modele.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.