Porsche - Profit net 8 miliarde de euro

În contextul în care mai toţi producătorii anunţa reduceri masive de profit şi vânzări, Porsche se laudă cu creşteri substanţiale. Şi mai este un lucru.

Porsche - Profit net 8 miliarde de euro Porsche - Profit net 8 miliarde de euro

Neaşteptat, din cele 8,5 miliarde profit brut, doar puţin peste 1 miliard vine din comercializarea de automobile. În anul fiscal 2007-2008 Porsche a ajuns la un profit, după aplicarea taxelor, de 6,392 de miliarde de euro, o creştere de 51% faţă de anul precedent. Asta în condiţiile în care numărul de automobile vândute abia a crescut cu 1,2%, până la 98,652 de unităţi.

Şi atunci de unde au făcut atâţia bani? Ei bine, Porsche a spus ca doar un miliard de euro au venit din comercializarea de maşini, restul fiind câştiguri din vânzarea acţiunilor Volkswagen în valoare de 6,83 de miliarde de euro şi aproape încă un miliard din creşterea acţiunilor deţinute la Volkswagen, care doar în iulie au urcat cu 22,3%. Iar momentan Porsche deţine direct 42% din acţiunile Volkswagen şi indirect alte 32%.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.