Powerful: un motor diesel în doi timpi de la Renault

Când credeam că tehnologia auto o să ne ducă din ce în ce mai departe de vechile obiceiuri, apare Renault cu un concept de motor diesel în doi timpi pe care vrea să-l pună în maşinile de serie.

Powerful: un motor diesel în doi timpi de la Renault Powerful: un motor diesel în doi timpi de la Renault

Powerful e numele unui motor diesel făcut de francezii de la Renault în 2014. Până acum nu e nimic ieşit din comun, însă lucrurile încep să devină interesante abia când afli că este vorba despre un propulsor în doi timpi (spre deosebire de cei patru timpi ai motoarelor moderne) cu turbocompresor şi compresor mecanic.

Capacitatea cilindrică este de doar 730 cmc, ceea ce l-ar face ideal pentru un model de oraş precum noul Twingo, iar puterea este, credem noi, mai mult decât suficientă – între 47 şi 67 CP, în vreme ce cuplul maxim se află între 112 şi 145 Nm. Totodată, motoraşul e cu aproape 40 kg mai uşor decât binecunoscutul 1.5 dCi regăsit şi pe Logan.

Deocamdată, Powerful nu e chiar gata pentru producţia de serie, fiindcă – spun cei de la Renault – performanţele nu sunt încă ideale, însă francezii lucrează deja cu 18 parteneri europeni pentru a ajunge la un final fericit.

Tu ce zici: ar putea să revină în forţă motorul în doi timpi?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.