Preview Geneva 2011: Renault Captur Concept

Dezvelit de însăşi Carlos Ghosn, Renault Captur Concept prefigurează o nouă dentinţă de design a viitoarelelor modele Renault.

Renault Captur Concept reprezintă cea de-a doua fază a noii strategi de design Renault, strategie care are la bază ciclul vieţii. Prima fază a fost reprezentată de conceptul DeZir exprimând dragostea sau cum au spus-o cei de la Renault "falling in love". Renault Captur Concept reprezintă în viziunea celor de la Renault nevoia de exploare a spaţiului înconjurător.

Prin proporţiile sale şi liniile fuide, Captur evocă mişcare, iar ca sursă de inspiraţie pentru desenarea exteriorului au stat sporturile extreme, a declarat Julio Lozano, designerul care s-a ocupat de exterior. Renault Captur Concept adoptă noua identitate frontală aplicată conceptului DeZir.

Renault Captur Concept este un crossover sportiv propulsat de un motor diesel de 1,6 litri. Motorul este în sine o premieră, puterea dezvoltată de acesta fiind de 160 CP, ceea ce înseamnă că puterea specifică a acestui propulsor este de 100 CP pe litru. Cei de la Renault declară că puterea maximă este de 380 Nm disponibilă de la 1.750 Nm, facilitând astfel acceleraţii puternice de la turaţii foarte joase.

Tracţiunea este asigurată de o cutie automată cu dublu ambreiaj, iar puterea este transmisă la sol prin intermediul anvelopelor de 22 inch. Pentru a asigura tracţiune şi pe suprefeţe cu aderenţă precară, Captur este echipat cu sistemul RX22. Dacă una din cele două roţi motoare pierde aderenţa RX22 întră în acţiune şi blochează diferenţialul.

Dimensiuni
Lungime
4,223
Lăţime
1,950
Înălţime
1,586
Garda la sol
261
Ampatament
2,624
Ecartament faţă
1,684
Ecartament spate
1,684
Date tehnice
Motor
Energy dCi 160 Twin-Turbo
Putere
118kW (160hp)
Cilindree
1,598 cmc
Emisii CO2
99g/km
Cuplu maxim
380Nm
Viteză maximă
210 km/h
Transmisie
EDC (Efficient Dual Clutch)
Dimensiuni anvelope
250/40 R22
Coeficient aerodinamic
0.31
Greutate
1,300 kg
Acceleraţei 0-100 km/h
8 secunde

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.