Primul BMW care se conduce singur!

BMW a dat publicităţii noi informaţii despre ConnectedDrive Connect, sistemul care conduce maşina singur. Adică tu, şoferul, devii inutil!

Primul BMW care se conduce singur! Primul BMW care se conduce singur!

Mai ţineţi minte cum se uitau oamenii la BMW-uri acum 15-20 de ani şi spuneau admirativ - asta se conduce singură, domle! Ei bine, iată că mai avem puţin şi le vom da dreptate. BMW este printre primii şoferi din lume care prezintă informaţii despre sistemul său care permite maşinilor să se conducă singure.

În ultimul comunicat prezentat astăzi, BMW anunţă că sistemul botezat BMW ConnectedDrive Connect monitorizează poziţia maşinii aflată în mişcare pe autostradă precum şi a obiectelor din jurul său, inclusiv alte maşini aflate în mişcare, cu ajutorul GPS-ului şi a sistemelor de radar, senzori cu ultra-sunete plus camere video. Imediat ce sistemul a identificat toate datele problemei, preia controlul asupra maşinii în totalitate şi, folosind sistemul de frânare şi acceleraţia, se comportă ca un sistem foarte avansat de cruise control, păstrând distanţa faţă de celelalte maşini şi accelerând sau frânând automat când traficul o cere.

Cel mai important, dacă CDC detectează un vehicul prea lent, care circulă cu mult sub viteza legală, rulând în faţă, senzorii caută o bandă liberă şi până la 130 km/h, maşina va depăşi singură! Adică, maşina va vira singură din spatele leneşului, îl va depăşi cu maxim 130 km/h şi apoi va reveni pe banda iniţială.

Sistemul CDC este abia la început şi probabil vor mai trece mai bine de cinci ani până ce va fi oferit pe maşinile de serie. Viitorul sună bine totuşi deoarece piloţii de teste BMW au supravieţuit până acum la peste 5.000 de km în care s-au lăsat pe mâna, eh, creierul mai bine spus - senzorilor, radarelor şi computerelor.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.