Primul caz din România în care un biciclist este judecat şi condamnat pentru uciderea din culpă a unui pieton

Brăileanul de 61 de ani a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendarea executării, pentru ucidere din culpă.

Primul caz din România în care un biciclist este judecat şi condamnat pentru uciderea din culpă a unui pieton Primul caz din România în care un biciclist este judecat şi condamnat pentru uciderea din culpă a unui pieton

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe un bărbat din Brăila care a intrat în plin cu bicicleta într-o bătrână de 89 de ani, pe trecerea de pietoni.

Brăilean de 61 de ani a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendarea executării, pentru ucidere din culpă. Acesta a fost obligat şi la plata a 11.421 de lei drept daune materiale şi 20.000 lei ca daune morale către o rudă a victimei.

Este primul caz din România în care un biciclist este judecat şi condamnat pentru uciderea din culpă a unui pieton.

Bărbatul a lovit cu bicicleta o bătrână pe o trecere de pietoni din Brăila cu o viteză estimată de aproximativ 16 kilometri pe oră, impactul fiind fatal pentru victimă. Fapta s-a produs pe 5 mai 2017, când bărbatul şi-a condus bicicleta, deşi consumase băuturi alcoolice.

“Deşi se apropia de trecerea de pietoni, inculpatul aflat sub influenţa băuturilor alcoolice nu a adoptat o conduită preventivă, în sensul de a reduce şi chiar de a opri bicicleta. Chiar dacă a observat că autoturismul Logan de culoare albă a redus viteza şi a oprit în dreptul trecerii de pietoni, inculpatul nu a adoptat, la rândul său, o conduită preventivă, continuându-şi deplasarea prin spaţiul dintre autoturism şi bordură, astfel că a pătruns pe trecerea de pietoni şi a acroşat-o pe victima angajată în traversarea carosabilului pe marcajul pietonal”, precizează procurorul de caz în rechizitoriu.

Sursă: Adevărul.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.