Primul showroom Abarth se deschide în 20 aprilie

În data de 20 aprilie 2010, Autoitalia va inaugura, în premieră pentru România, primul showroom Abarth. Dedicat în primul rând fanilor maşinilor sportive Fiat.

Primul showroom Abarth se deschide în 20 aprilie Primul showroom Abarth se deschide în 20 aprilie

Cu denumirea Abarth sunt familiarizaţi foarte puţini, mult mai puţini decât cei care ştiu ce înseamnă M-Power sau AMG. Însă asta nu înseamnă că Abarth nu este o denumire mai puţin importantă.

Iniţial, Karl Abarth a înfiinţat o companie auto mică la Torino, în 1949, care a devenit în anii '60 cunoscută pentru prezenţa din diversele curse ale epocii, în special în clasele de până la 2.000 cmc. Abarth s-a specializat în producerea de piese şi accesorii de mare performanţă, dar mai ales în prepararea pentru competiţii ale modelelor Fiat, dar şi Porsche sau Simca.

În 1971, mica firmă Abarth a fost cumpărată de Fiat, devenind departamentul sportiv al italienilor. În anii '70 şi '80, Abarth a preparat cu succes o serie de maşini de curse Fiat, Lancia şi Autobianchi, dar apoi a urmat o lungă pauză în activitatea firmei.

În 2007, Abarth a fost relansat cu fast de către Fiat, modelul care marca revenirea în scenă a departamentului racing fiind Grande Punto Abarth. Fiat 500 este o altă maşină pe care cei de la Abarth o transformă cu succes, exemplu elocvent fiind exclusivistul Abarth 695 Tributo Ferrari. Anul 2010 marchează inaugurarea primului campionat Abarth 500 GB, desfăşurat în Marea Britanie.

Showroomul Abarth în România va fi situat în clădirea City Gate Tower, Piaţa Presei Libere nr. 3-5. Cu ocazia inaugurării acestuia, în 20 aprilie, vom afla mai multe detalii despre modelele care vor putea fi cumpărate, linia de accesorii de tuning pentru maşinile Fiat sau linia vestimentară specială pentru fanii Abarth.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.