Probleme pentru DUSTER? Ford Ecosport în top 3 cele mai bine vândute SUV-uri mici

Ford România, cel de-al doilea pro­ducător auto de pe piaţa locală, se aş­teaptă ca noul SUV mic Ecosport

Probleme pentru DUSTER? Ford Ecosport în top 3 cele mai bine vândute SUV-uri mici Probleme pentru DUSTER? Ford Ecosport în top 3 cele mai bine vândute SUV-uri mici

Ford România, cel de-al doilea pro­ducător auto de pe piaţa locală, se aş­teaptă ca noul SUV mic Ecosport pro­dus la Craiova să urce ra­pid în top trei cele mai bine vân­dute modele din seg­men­tul său, mi­zând nu doar pe per­soane fi­zice, ci şi pe flote şi pe achi­ziţii din par­tea statului.

„Tot mai multe companii aleg SUV-uri pentru angajaţi datorită va­lo­rii reziduale a aces­tora pe termen lung, aces­tea înregistrând o devalo­ri­zare mai mi­că în timp. De asemenea, există un in­teres din partea autori­tă­ţi­lor pentru Ecosport“, explică Attila Szabo, directorul general al Ford România.

Ford România a înregistrat peste 300 de precomenzi pentru noul Eco­sport înainte de lansarea maşinii pro­duse la Craiova. Volumul a depăşit esti­mările iniţiale, în condiţiile în care ma­şina nu era prezentă în showroomuri.

În prezent la Craiova compania pro­duce circa 600 de maşini Ecosport pe zi, volum ce urcă pro­duc­ţia lunară spre 12.000 de unităţi, volum neatins vre­odată în istoria uzi­nei de la Craiova, nici de către Oltcit şi nici de către Daewoo.

Dacă cererea se va menţine, în pre­mie­ră Ford are ocazia să livreze cel puţin 130.000 de maşini din Bănie anul acesta. Din producţie, circa 75% din ma­şini pleacă pe tren fie către Vest, fie către portul Constanţa, iar restul pe ca­mion, mixul fiind determinat de lipsa auto­străzilor din jurul Craiovei.

Pe piaţa locală SUV-urile mici şi compacte, clasă din care face parte şi Ecosport, au înregistrat anul trecut un salt de aproape 30%, spre 30.000 de maşini, astfel încât una din patru maşini livrate anul trecut a fost din acest seg­ment. Din volum total, aproape o treime este reprezentată însă de Dacia Duster.

Sursă: Ziarul Financiar 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.