Producătorii maşinilor autonome care sunt implicate în accidente ar putea primi doi ani de închisoare

Producătorii maşinilor autonome care provoacă accidentedin care a rezultat victime ar putea fi condamnaţi la închisoare în Marea Britanie.

Producătorii maşinilor autonome care sunt implicate în accidente ar putea primi doi ani de închisoare Producătorii maşinilor autonome care sunt implicate în accidente ar putea primi doi ani de închisoare

Doi ani de închisoare, atât propun britanicii ca pedeapsă pentru producătorii maşinilor autonome care provoacă accidente soldate cu victime. Este vorba de un proiect de lege dezbătut în regat şi care prevede pedepse de până la doi ani în spatele gratiilor, scrie Digi24.ro

Pedeapsa s-ar putea aplica pentru toţi dezvoltatorii de tehnologii bazate pe inteligenţă artificială. La pedeapsa respectivă se adaugă şi amenzi usturătoare, care pot ajunge la câteva milioane de lire sterline. 

Pe de altă parte, decizia a declanşat nemulţumiri în rândul unor oameni de ştiinţă, care cred că sistemul legal nu e suficient de bine pus la punct pentru a trata o astfel de situaţie. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.