Programul Prima Maşină: ce valoare are avansul şi cât garantează statul

Au apărut informaţii noi despre programul Prima Maşină de garantare a unui împrumut pentru un autoturism nou cumpărat în România. Informaţii ca valoarea avansului şi suma maximă pentru care va garanta statul.

Programul Prima Maşină: ce valoare are avansul şi cât garantează statul Programul Prima Maşină: ce valoare are avansul şi cât garantează statul

Persoanele care vor să facă un credit pentru a-şi cumpăra o maşină nouă prin programul guvernamental Prima Maşină vor trebui să plătească un avans de cel puţin 5%, în funcţie de vârsta cumpărătorului, scrie Mediafax.

Mai exact, cei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani (inclusiv) trebuie să dea un avans de minimum 5%, iar statul va garanta 50% din finanţarea acordată. În acelaşi timp, persoanele care au peste 36 de ani (inclusiv) trebuie să dea un avans de minimum 10%, iar statul va garanta 40% din credit. La toate acestea se adaugă taxele şi comisioanele bancare obişnuite.

Pentru a beneficia de garanţia acordată de stat, persoanele fizice trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, între care: să facă dovada că autoturismul care va fi cumpărat este nou, este produs în spaţiul intracomunitar sau provenit din import, îndeplineşte cel puţin cerinţele minime ale standardului Euro 5, este cumpărat de la o firmă care are ca obiect de activitate vânzarea autovehiculelor şi are un preţ de achiziţie care nu depăşeşte suma de 50.000 lei fără TVA.

Citeşte şi: 14 maşini noi numai bune pentru Prima Maşină

De asemenea, cumpărătorul se obligă să asigure autoturismul printr-o poliţă Full Casco fără franşiză, care va acoperi cel puţin riscurile totale şi parţiale de furt şi daună, şi să nu înstrăineze maşina pe toată durata de valabilitate a garanţiei.

Mai multe detalii pe mediafax.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.