Proiect legislativ depus la Parlament: Lucrările de infrastructură rutieră să fie efectuate noaptea

Lucrările de infrastructură rutieră să se facă noaptea

Proiect legislativ depus la Parlament: Lucrările de infrastructură rutieră să fie efectuate noaptea Proiect legislativ depus la Parlament: Lucrările de infrastructură rutieră să fie efectuate noaptea

Un proiect legislativ depus la Parlament ia în calcul ca lucrările de reparaţii şi întreţinere de autostrăzi, drumuri rapide şi drumuri naţionale să fie efectuate noaptea, sau în intervalele orare în care traficul rutier este cel mai scăzut, scrie Profit.ro.

Iniţiatorii proiectului de lege au ajuns la concluzia că în prezent lucrările se execută exact în intervalele de timp în care traficul rutier este cel mai ridicat (Valea Oltului, Dealul Negru, Valea Prahovei, DN 2 etc), şi mai puţin atunci când traficul este scăzut. Astfel se ajunge la situaţia în care cetăţenii pierd ore în şir în trafic, iar impactul asupra transportului de mărfuri este unul devastator, întârzierile generând costuri uriaşe pentru agenţii economici. 

Proiectul stipulează ca Ministerul Transporturilor (MT) şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vor impune ca lucrările de reparaţie şi întreţinere a căilor rutiere menţionate să fie cu preponderenţă noaptea.

De asemenea, se discută ca elaborarea caietelor de sarcini se se facă luând în considerare un program de lucru de 24 de ore pe zi şi de 7 zile pe săptămână. Scopul măsurii este de a îi obliga pe constructori să lucreze în 3 schimburi, ceea ce ar duce la scurtarea considerabilă a termenelor de execuţie. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.