ProMotor NEWS: Ai maşinuţe de jucărie? S-ar putea să faci niste dolari buni.

Autor: ProMotor 17 nov. 2016 Știri auto
ProMotor NEWS: Ai maşinuţe de jucărie? S-ar putea să faci niste dolari buni.

ARE 3.500 DE MAŞINUŢE

Aveam 7 ani când părinţii mi-au adus o maşinuţă. M-au vrăjit. Le-am colectat de mic şi e extraordinar. Am vreo 3.500 de bucăţi. Intri la mine în cameră, te aşezi pe spate şi asişti la istoria celei mai cunoscute maşinuţe de jucărie.

În colecţia lui Bruce e şi cea mai valoroasă maşinuţă din istorie. E cotată la 150.000 $.

VW BUS DE 150.000$

ea mai valoroasă maşinuţă Hot Wheel e un van roz pentru plajă. Ceea ce are unic e că a fost prima tentativă Mattel de a face un van Volkswagen. Şi când le-a reuşit i-au adăugat trapă, o placă de surf. E unul dintre cele două van-uri roz care au existat vreodată. Interesant e ca a fost de fapt o intenţie de a vinde maşini de jucărie, fetelor.

Nu prea le-a ieşit pentru că băieţii le-au cumpărat, le-au zdrobit cu ciocanul, iar azi a devenit cel mai frumos model.

BIROUL DE JOACĂ

Bruce nu s-a oprit doar la colecţia de jucării.

În casa natală aveam un birou mic pe care l-am ignorat. În acelaşi timp am conştientizat cât timp îmi petrec cu acest hobby. Am decis că atunci când mă voi muta în casă nouă îi voi cere arhitectului să-mi facă un birou nou care să arate ca un birou Mattel din 1970.  Aşa că vin aici şi mă simt bine în fiecare seară privind 1.100 de machete Hot Wheels expuse şi încă 2.000 în cutii. Pentru mine e interesant să intru într-o cameră Hot Wheels care arată bine. E foarte important pentru mine să conserv istoria Hot Wheels. Cred că eu am mai multe obiecte Hot Wheesl decât are producătorul Mattel în toată fabrica.

Visul meu e să construiesc un muzeu întreg într-o zi. Să vorbesc despre cea mai tare jucărie pentru băieţi. Şi nu m-ar deranja să împart muzeul cu o aripă pentru colecţionarii de păpuşi Barbie. De ce? Păi să vă spun. Eliot Handler a fondat Hot Wheels. Soţia lui, Ruth, a lucrat la aceeaşi companie şi era partenera lui. Ea a inventat păpuşa Barbie în 1958. Acum, imaginaţi-vă un cuplu soţ-soţie în care ea a inventat jucăria numărul 1 în istorie pentru fete, iar el jucăria numărul 1 în istorie, pentru băieţi. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide