ProMotor News: Pericolele aerului condiţionat – iată cum vă poate afecta sănătatea sistemul de climatizare

Autor: Dan Vache acum 8 ani Știri
ProMotor News: Pericolele aerului condiţionat – iată cum vă poate afecta sănătatea sistemul de climatizare

Aerul condiţionat a devenit deja o dotare standard pentru multe dintre maşinile noi, însă mulţi sunt mai conştienţi de efectele sale asupra consumului de carburant decât de cele asupra sănătăţii. Aşa încât lucrurile trebuie luate foarte în serios: implicaţiile folosirii necorespunzătoare a climatizării reprezintă o ameninţare serioasă pentru sănătate.

Conform cercetătorilor, principalele pericole sunt mucegaiul şi bacteriile, a căror apariţie este favorizată de diferenţele mari de temperatură şi umiditate create prin utilizarea aerului condiţionat. Expunerea îndelungată la aceşti agenţi patogeni poate provoca afecţiuni grave la nivelul plămânilor şi al căilor respiratorii.

Şi asta nu e tot. Deşi aerul condiţionat este indispensabil într-o zi toridă de vară, polenul şi praful acumulate în filtrele sistemului de climatizare pot provoca iritaţii ale tractului respirator, alergii şi lăcrimare excesivă. O altă problemă este condensul rezultat în urma răcirii aerului, acesta fiind un mediu favorabil apariţiei ciupercilor microscopice care pot duce chiar la afecţiuni ale creierului.

Ca metodă de prevenire a acestor probleme, specialiştii recomandă verificarea regulată a sistemului de aer condiţionat, asociată cu înlocuirea periodică a filtrelor de praf şi polen supraîncărcate cu impurităţi, dar şi intervenţia în service-urile specializate când se constată nereguli la nivelul componentelor climatizării.

PE VOI CUM VĂ AFECTEAZĂ FOLOSIREA AERULUI CONDIŢIONAT ÎN MAŞINĂ?
Comentarii
Inchide