Range Rover în armură strălucitoare: Sentinel, versiunea blindată [VIDEO]

Îţi faci griji pentru siguranţa ta şi ai câteva sute de mii de euro de cheltuit? Are Special Vehicle Operations un Range Rover pentru tine...

Departamentul Special Vehicle Operations de la Jaguar Land Rover şi-a prezentat cea mai nouă creaţie, un Range Rover care a pus pe el câteva sute de kilograme - de data aceasta, cu un rost: sentinel este versiunea blindată a lui Range Rover.

SVO a luat un Autobiography (echiparea de top) şi l-au înzestrat cu armură de nivel VR8 - habar n-avem ce înseamnă, dar ştim că acum RR poate rezista până şi în faţa proiectilelor incendiare de calibru 7.62 mm. Şi poate face faţă şi exploziei a 15 kilograme de trinitrotoluen (sau TNT, după cum ne-au învăţat desenele animate). Nici grenadele DM51 - fie că explodează sub maşină, sau chiar sub acoperiş - nu reuşesc să-i zdruncine integritatea.

Secretul? O „celulă armată, din şase piese”, construită din „oţeluri de super-mare-rezistenţă” şi completată de geamuri multistrat. Greutatea suplimentară (nu ştim cât anume, însă presupunem că vorbim de muuulte sute de kilograme) este manageriată corespunzător de sistemele Dynamic Stability Control şi Ride Stability Control, care au fost modificate de către SVO pentru ca maşina să-şi păstreze calităţi... uhm, dinamice. 

Suspensia a fost modificată pentru a face faţă noilor parametri, roţile de 20 de inci sunt încălţate cu anvelope heavy-duty run-flat şi ascund discuri de frână de 380 mm pe faţă şi de 365 mm diametru pe spate. Propulsia este asigurată de un motor V6 de 3,0 litri, cu 340 de cai-putere, anexat unei transmisii ZF cu opt trepte. 

Range Rover Sentinel este omologat pentru drumurile publice în Uniunea Europeană, America de Sud, Africa şi Orientul Mijlociu. Preţul unui Sentinel pleacă de la 400.000 € şi include o garanţie pentru trei ani sau 80.000 km.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.