Rechemare în service Bentley: risc de rugină la statueta de pe capotă

Din categoria "hai să exagerăm cu rechemările în service", Institutul Naţional pentru Siguranţa Rutieră din America (NHTSA) a obligat Bentley să recheme în service câteva sute de modele. De ce?

Rechemare în service Bentley: risc de rugină la statueta de pe capotă Rechemare în service Bentley: risc de rugină la statueta de pe capotă

Nu este o glumă de 1 aprilie, este un fapt real: NHTSA, institutul american pentru siguranţa rutieră, a emis un ordin de rechemare în service în America de Nord pentru mai multe maşini de lux Bentley.

Se pare că mecanismul pentru retractarea statutetei "Flying B" de pe capotă se poate deteriora din cauza ruginei, iar, în cazul unui accident cu pietoni, statueta nu se mai retrage în locaşul special în momentul impactului, devenind un obiect foarte periculos pentru cel accidentat.

Modelele Bentley vizate sunt Arnage, Azure şi Brooklands, fabricate în perioada 2007-2009, numărul maşinilor care trebuie să viziteze service-ul pentru remedierea problemei ridicându-se la circa 600 de unităţi - este vorba despre cei care au ales această dotare de pe lista de opţionale, "Flying B" nefiind dotare standard din motive ţinând de siguranţă rutieră.

Este deja de la sine înţeles că operaţiunea de înlocuire a mecanismului de retractare va fi gratuită. Problema nu ţine de bani, în acest caz, ci de timpul pe care proprietarul ar trebui să îl piardă. Dar, cel mai probabil, marea majoritate a maşinilor vor fi duse la service de către şoferii personali.

Oare această rechemare în service va ştirbi din reputaţia limuzinelor Bentley?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.