Record de căutări pe platforma „Monitorul Preţurilor Carburanţilor”

Autor: ProMotor 19 iul. 2019 Știri auto
Record de căutări pe platforma „Monitorul Preţurilor Carburanţilor”

Pe platforma „Monitorul Preţurilor Carburanţilor” s-au înregistrat aproximativ 180.000 de căutări ale sortimentelor de carburanţi în primele zile de la lansare, informează un comunicat al Consiliului Concurenţei.

Astfel, în primele două săptămâni, cele mai căutate sortimente au fost benzina standard (59.930) şi motorina standard (54.932), ambele reprezentând 64% din căutări, iar restul sortimentelor – motorina premium (22.818), benzina premium (20.656), GPL (13.290) şi încărcarea electrică (8.206) – însumând 36% din căutările totale.

Cele 180.000 de căutări au fost generate în urma a peste 62.000 de accesări, un utilizator unic fiind interesat de mai multe sortimente.

Cele mai multe accesări provin de pe website (peste 29.600), iar din rândul aplicaţiilor mobile majoritatea accesărilor provin de pe dispozitivele cu sistem de operare Android (în jur de 27.000) şi iOS (aproximativ 5.700).

Potrivit datelor publicate de Consiliul Concurenţei, cele mai multe căutări în aplicaţie provin din România, majoritatea din Bucureşti şi Timişoara, dar s-au înregistrat căutări care provin şi din alte ţări, cum ar fi Germania sau Marea Britanie.

Statisticile arată că cele mai multe descărcări ale aplicaţiei s-au realizat din Google Play (în jur de 20.000), prin comparaţie cu App Store (peste 1.800)

În ceea ce priveşte datele demografice, acestea arată că persoanele din categoria de vârstă 25-34 ani s-au arătat cele mai interesate de aplicaţie, urmate de persoanele din categoria de vârstă 35-44 ani.

Platforma „Monitorul Preţurilor Carburanţilor” este valabilă atât sub formă de aplicaţie web, cât şi ca aplicaţie mobilă (iOS şi Android), ce poate fi descărcată din App Store şi Google Play şi afişează preţurile pentru carburanţii standard şi premium (benzină şi motorină) practicate în staţiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar şi Gazprom din întreaga ţară, oferind multiple facilităţi de căutare, sortare şi filtrare a datelor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide