Reducerea consumului cu 15%

General Motors a anunţat că testează un nou tip de motor cu combustie internă, care ar putea îmbunătăţi cu 15% consumul de carburant, transmite Reuters.

Reducerea consumului cu 15% Reducerea consumului cu 15%

Noua tehnologie ar economisi combustibil prin utilizarea comprimării aerului şi carburantului, în locul aprinderii cu scânteie, pentru a produce căldura necesară pornirii. Compania testează noul motor pe două tipuri de maşini, Saturn Aura şi Opel Vectra.

Procesul determină aprinderea într-un cilindru a unui amestec de combustibil şi aer, îmbinând trăsăturile motorului diesel şi ale celui cu ardere internă tradiţional.

Reprezentanţii GM au adăugat că vor începe în primăvara anului viitor, testarea în condiţii de trafic a maşinii hibrid Chevrolet Volt, care poate fi încărcată de la reţeaua electrică şi intenţionează să producă vehiculul până la sfârşitul anului 2010.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.