Renault Logan lansat în Emiratele Arabe

Renault Logan, una dintre cele mai ieftine maşini de familie, ajunge în Emiratele Arabe una dintre cele mai potente financiar zone din Orientul Mijlociu. Va fi un succes sau un eşec?

Renault Logan lansat în Emiratele Arabe Renault Logan lansat în Emiratele Arabe

Emiratele Arabe ocupă locul 14 în lume în ceea ce priveşte PIB-ul pe cap de locuitor, conform estimărilor Fondului Monetar Internanţional, fiind înaintea Suediei, Danemarcei şi a Germaniei. Deci teoretic nu ar fi tocmai locul ideal pentru a lansa modele low cost. Renault însă tocmai a lansat acolo modelul Logan, cu menţiunea că automobilele oferite în UAE vor fi produse în România şi nu în Iran, conform carmiddleast.com.

Deocamdată doar versiunea sedan va fi oferită, la un preţ care începe de la 10.490 de dolari şi este clar că acest model nu se va adresa minorităţii foarte bogate, ci celor cu venituri scăzute, fiind introdusă şi o ofertă de finanţare specială pentru arabi. Astfel Logan-ul poate fi cumpărat cu cu 0% avans şi cu o dobândă de 4,75, ratele începând de la 220 de dolari.

Motorizarea pe care Renault mizează în principal pentru această piaţă estemotorul 1.6 16v, cuplat la cutia automată. Corespondentul Car Middle East nu se arată însă foarte impresionat de acest model, numindu-i performanţele "patetice" şi pachetul destul de auster. Ne întrebăm astfel, cam care va fi succesul Loganului pe această nouă piaţă în condiţiile în care populaţia totală este de 6,8 milioane şi cei mi mulţi dintre ei îşi permit maşini la care mulţi europeni nici nu visează.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.