Premiera  Renault Technologie Roumanie - nou centru la Titu

Renault Technologie Roumanie, singurul centru de inginerie auto din estul Europei, a inaugurat ieri, 15 septembrie, Centrul Tehnic Titu, dedicat în în principal optimizării vehiculelor şi organelor mecanice din gama Entry.

Renault Technologie Roumanie - nou centru la Titu Renault Technologie Roumanie - nou centru la Titu

Centrul Tehnic Titu se întinde pe o suprafaţă de peste 350 ha şi peste 300 de angajaţi. Aici se pot testa vehiculele şi organele mecanice concepute în birourile de proiectare Renault din Bucureşti sau din lume. Acesta cuprinde 100 de bancuri de încercări, destinate vehiculelor întregi şi componentelor acestora, ce permit recrearea unor condiţii de funcţionare extreme: rezistenţa la frig, simulator de expunere la soare, cabină de ploaie etc.

Interesant este faptul că Centrul Tehnic Titu dispune de o reţea de piste, cu o lungime totală de peste 32 km, realizată doar în 6 luni, care permite analizarea în cele mai mici detalii a comportamentului vehiculelor în diverse condiţii de utilizare. 10 tipuri de piste, printre care pista rapidă, pistele cu proiecţie de pietriş, praf şi apă sau circuitul de oraş, reproduc dificultăţile pe care un conducător auto le-ar putea întâlni, de la drumurile de ţară, până la cele din marile oraşe aglomerate sau autostrăzi.

Clădirile din Centrul Tehnic Titu adăpostesc zeci de bancuri de testare pentru vehicule, dar şi pentru componente de vehicule sau componente mecanice. Maşina sau doar anumite componente, sunt expuse ore întregi la simulatoarele de soare sau de frig, la cabinele de ploaie cu intensităţi deiverse, sau merg timp de luni întregi pe bancurile autopilotate cu rulouri, care acţionează ambreiajul, schimbătorul de viteze şi acceleraţia la fel ca un pilot care conduce pe diferite rute.

300 de ingineri şi tehnicieni specializaţi lucrează acum în cadrul Centrului Tehnic Titu, pentru a pegăti şi efectua testele pe piste sau cu ajutorul bancurilor şi pentru a asigura mentenanţa tuturor mijloacelor de încercare. Munca lor se desfăşoară zilnic în strânsă legătură cu centrele tehnice de la Aubevoye şi Lardy, din Franţa, dar şi cu birourile de proiectare din Bucureşti, unde sunt concepute noile vehicule sau organe mecanice.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.